X

Ucraina Vrea Avioane de Vanatoare Rafale, Separat de cele F-16

Ucraina nu vrea sa se limiteze doar la avioane de vanatoare F-16, cand vine vorba despre construirea unei flote aeriene pe care sa o foloseasca pentru atacuri impotriva Rusiei, astfel ca se gandeste sa cumpere inclusiv alte tipuri de avioane de lupta, desigur daca va avea si banii pentru aceste achizitii.

Ucraina va primi avioane F-16 de la tari NATO in cursul anului 2023, sau poate 2024, insa numarul acestoa va fi limitat, astfel ca ucrainienii ar vrea sa cumpere si avioane frantuzesti Rafale, produse de catre compania franceza Dassault Aviation, insa ramane de vazut daca va si face acest lucru.

“Ambițiile Ucrainei de a achiziționa avioane depășesc F-16. Ambițiile Ucrainei de a achiziționa aeronave nu sunt limitate de livrarea de F-16, a declarat ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba într-un interviu publicat de Le Monde pe 31 august.

Kievul va continua să încerce să obțină diferite tipuri de aeronave pentru armata sa, a spus Kuleba, menționând că Ucraina este interesată de avioanele Rafale produse de compania franceză Dassault Aviation.”

This post was last modified on aug. 31, 2023, 4:50 PM 16:50

Disqus Comments Loading...