Volodimir Zelenski Anunta Noi Masuri pentru Combaterea Coruptiei in Ucraina

Volodimir Zelenski Anunta Noi Masuri pentru Combaterea Coruptiei in Ucraina

Volodimir Zelenski a anuntat o serie de noi masuri foarte importante pentru combaterea coruptiei in Ucraina, iar asta pentru ca vorbim despre o serie de intalniri avute in cadrul Consiliului National de Securitate pentru a se lua masurile cele mai bune cu privire la aceasta problema cu impact national.

“A avut loc o ședință a Consiliului Național de Securitate. Tema este comisiile medicale militare. Rezultatele inspecției întregului sistem VLK în toată țara. Rapoarte privind încălcările detectate. Pași pentru a preveni orice corupție în sfera VLK.

Oamenii legii au raportat: Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Securitate al Ucrainei, Serviciul de Securitate al Ucrainei, militari, reprezentanți ai domeniului medical, Comisarul pentru Drepturile Omului și Parchetul General. Soluțiile sunt următoarele.

Efectuați o analiză cuprinzătoare a validității acelor decizii ale VLK cu privire la handicap și inaptitudine pentru serviciul militar, care au fost adoptate în perioada de la 24 februarie 2022 și pot avea legătură cu încălcările de corupție. Toate cazurile în care deciziile sunt în mod evident neîntemeiate și ilegale ar trebui să fie tratate de agenții de aplicare a legii.

Pe baza rezultatelor inspecției, se vor face concluzii cu privire la acele persoane care, pe baza unor decizii falsificate ale VLK, au părăsit granița cu Ucraina în perioada de la începutul agresiunii la scară largă.

Activați extinderea oportunităților de a suferi VLC în sistemul instituțiilor medicale civile. La ședința CNSD au fost prezentate statistici relevante privind activitatea regiunilor în această direcție. Unele regiuni au asigurat un rezultat de 100% al extinderii sistemului VLK la instituțiile medicale civile, în unele regiuni o astfel de expansiune încetinește.

În toate regiunile Ucrainei, ar trebui să se asigure extinderea completă a activității VLK către instituțiile medicale civile. Comandamentul militar trebuie să coopereze pe deplin cu personalul medical civil pentru a rezolva această problemă. Pentru a finaliza procesul de digitalizare completă a întregii lucrări a VLK. Statul ar trebui să pună capăt oricăror cozi în care oamenii sunt nevoiți să aștepte accesul la VLK sau concluziile VLK.

Revizuirea sistemului de determinare a aptitudinii pentru serviciul militar pentru a oferi comandanților mai multe oportunități de a implica militari în îndeplinirea sarcinilor și pentru a preveni manipularea conceptului de fitness limitat. Cabinetul de miniștri al Ucrainei are sarcina de a asigura nivelul adecvat de eficiență al VLK, accesibilitatea tuturor componentelor activității sale și implicarea personalului profesionist.

Oamenii legii vor continua să verifice sistemul VLK și să-l curețe de cei care își folosesc pozițiile împotriva capacităților de securitate și apărare ale statului nostru.”