X

Austria: Anunt INGRIJORATOR de ULTIMA ORA care Franeaza Aderarea Romaniei la Schengen

Austria transmite un ingrijorator anunt de ultima ora, care pune o frana serioasa procesului de aderare al Romaniei la Schengen, declaratia fiind facuta chiar de catre binecunoscutul ministru Gerhard Karner, cel care nu este un mare fan al aderarii tarii noastre la acest sistem, si spune asta cu orice ocazie noua, aducand in discutie si Bulgaria acum.

Austria spune ca presiunea migrationista la granita dintre Bulgaria si Turcia ramane in continuare foarte ridicata, iar asta genereaza o problema majora pentru aderarea Romaniei la Schengen, si totul deoarece daca presiunea nu scade, guvernul de la Viena nu va fi de acord sa-si modifice veto-ul dat in luna decembrie a anului 2022.

Austria se lauda totusi cu reducerea numarului de migranti care au ajuns pe teritoriul tarii in ultimele luni, ceea ce in teorie ar trebui sa fie o veste grozava, insa separat de asta, lucrurile nu arata prea bine pentru aderarea Romaniei la Schengen, care depinde intr-o foarte mare masura de ceea ce se intampla inclusiv la granitele Bulgariei.

“Măsurile luate de Ministerul de Interne pentru combaterea traficului ilegal de persoane și a abuzului în materie de azil au efecte. Oficiul Federal pentru Străini și Azil continuă să se concentreze pe așa-numitele proceduri rapide și urgente. Din ianuarie până în iulie 2023, 5.115 decizii negative au fost luate în proceduri sumare și accelerate.

În plus, 19.810 de persoane au sustras procedurii până la sfârșitul lunii iulie, renunțând la protecție în Austria și părăsind din nou țara. În Uniunea Europeană (inclusiv Elveția) au existat 590.467 de cereri de azil până la sfârșitul lunii iulie 2023. Mai presus de toate, presiunea asupra frontierei externe dintre Turica si Bulgaria ramane in continuare mare.”

This post was last modified on sept. 1, 2023, 5:42 PM 17:42

Disqus Comments Loading...