X

Germania: CRIZA cu Noi Masuri de URGENTA care Ajuta si la Aderarea Romaniei la Schengen

Germania se confrunta in momentul de fata cu o criza pe care cu greu o poate controla, iar asta deoarece guvernul de la Berlin inca nu are capacitatea de a impune masurile necesare pentru a reduce substantial migratia ilegala, iar landul federal Saxonia incepe sa ia propriile masuri din cauza cresterii trecerilor ilegale depistate in ultimele luni de zile.

Germania a inregistrat cu 55% mai multe intrari ilegale prin Saxonia, care are granite cu Polonia si Cehia, in 2023 fata de 2022, astfel ca in lipsa controalelor la frontiere facute de catre politia federala, ministrul de interne al landului german a decis sa trimita politia statala pentru a reduce numarul migrantilor.

Germania apeleaza la masuri de acest gen pentru ca nu mai are alternative in lupta impotriva migratiei ilegale, iar asta in conditiile in care vorbim despre numere foarte mari de oameni care ajung sa treaca granitele tarii in fiecare luna, dar reducerea fenomenului va ajuta aderarea Romaniei la Schengen, care depinde de calmarea situatiei.

“Cine deschide ușa unei dube se uită în chipurile multor refugiați într-un spațiu foarte mic. Atunci te gândești: E complet nebunesc. Datorită liberei circulații a persoanelor în spațiul Schengen, poliția federală efectuează doar măsuri selective de căutare la frontierele externe ale Germaniei. Cu toate acestea, în primele două trimestre ale acestui an s-au găsit cu aproximativ 55% mai multe intrări ilegale.

In cadrul controalelor la fața locului decât în ​​2022. Numărul cazurilor neraportate va fi probabil mare. Acum am puțină speranță că guvernul federal în ansamblu, în special cancelarul, va recunoaște situația precară. Faptul că tuturor li se poate oferi totuși un acoperiș deasupra capului și un pat nu ar trebui să păcălească pe nimeni.”

This post was last modified on sept. 1, 2023, 9:32 AM 09:32

Disqus Comments Loading...