Ministrul Apararii: IMPORTANT Anunt Oficial de ULTIMA ORA, care Priveste Toti Romanii Tarii

Ministrul Apararii IMPORTANT Anunt Oficial ULTIMA ORA Priveste Toti Romanii Tarii

Ministrul Apararii transmite astazi un extrem de important anunt de ultima ora, care priveste toti romanii tarii, iar asta deoarece in atentia noastra este adus un proiect foarte important facut de catre Uniunea Europeana in Spania, mai exact un centru satelitar care ajuta la desfasurarea misiunilor militare ale Europei.

Ministrul apararii explica mai jos ce inseamna acest centru satelitar pentru misiunile derulate de catre Europa, dar spearat de asta, MApN ne vorbeste despre exercitiile militare derulate de catre militarii romani, plus intalnirea Sefului Statului Major al Aparariii cu un important reprezentant al Turciei.

“Proiect de succes al Uniunii Europene, Centrul Satelitar din Torrejon are un rol esențial în procesul de planificare și luare a deciziilor la cel mai înalt nivel, inclusiv în cadrul misiunilor și operațiilor militare. La recenta întâlnire a Comitetului Director al Centrului, ca beneficiar important al produselor și serviciilor de imagistică geospațială realizate de Centrul Satelitar, am reiterat sprijinul României pentru dezvoltarea și modernizarea acestuia.

Apreciez în mod deosebit profesionalismul întregii echipe, precum și dedicarea directorului Centrului, domnul ambasador Sorin Ducaru, care în ultimii ani a coordonat procesul de modernizare a SatCen, instituție cu rol central în actualul context de securitate. Militarii Batalionul 814 Tancuri “Mihai Vodă” participă, alături de partenerii francezi și belgieni dislocați pe teritoriul național, la exercițiul de instruire în comun ”Black Rihno”, în poligonul automatizat Bogata.

Sub directa coordonare a locțiitorului șefului de stat major pentru operații al Diviziei 4 Infanterie “GEMINA”, colonel Remus Filimon, comandantului grupului de luptă NATO în România, colonel Philippe Le Duc, și a comandantului Batalionului 814 Tancuri “Mihai Vodă”, locotenent-colonelul Mihai Pintiliciuc, tanchiștii se vor confrunta atât cu provocările planificării, cât și a ducerii acțiunilor de luptă în teren.

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit joi, 31 august, la sediul MApN, cu secretarul general al Consiliului Securității Naționale al Președintelui Republicii Turcia, Seyfullah Hacımüftüoğlu, aflat în vizită oficială în România. Agenda întrevederii s-a axat pe subiecte referitoare la cooperarea militară bilaterală și în cadrul NATO.

Cu accent pe importanța asigurării securității și stabilității în regiunea Mării Negre, în contextul evoluției războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina. Alte teme de discuție au fost intensificarea colaborării în domeniile educației militare, precum și continuarea pregătirii și instruirii în comun, în vederea creșterii interoperabilității forțelor armate. Șeful Apărării a evidențiat cooperarea militară cu Turcia în cadru aliat și al inițiativelor regionale pentru stabilitate în zona extinsă a Mării Negre și în Balcanii de Vest.