X

Ministrul Economiei: Actiunile IMPORTANTE pentru Romania Anuntate Oficial Tuturor Oamenilor!

Ministrul Economiei anunta o serie de actiuni foarte importante pentru romanii din intreaga tara, iar asta deoarece in atentia noastra imediata sunt aduse intalnirile pe care Stefan-Radu Oprea le-a avut in Vietnam cu reprezentantii guvernului local, pentru a intari legaturile economice dintre cele doua tari.

Ministrul Economiei vorbeste mai jos despre ceea ce a fost realizat, iar asta pentru ca vorbim despre masuri care trebuie sa fie cunoscute de catre romani, ele contribuind la consolidarea relatiilor foarte bune pe care cele doua tari le-au avut pana acum, si care ar trebui sa devina mai bune in viitor.

“Ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, a avut ieri o întrevedere cu ES Do Duc Thanh, ambasadorul 🇻🇳 Republicii Socialiste Vietnam în România. Întâlnirea a debutat cu rememorarea unui moment cu o importanță majoră pentru evoluția relațiilor comerciale și diplomatice între 🇪🇺 Uniunea Europeană și Republica Socialistă Vietnam.

Mai exact, în urmă cu 4 ani, ministrul Ștefan-Radu Oprea, având calitatea, la acea vreme, de președinte în exercițiu al Consiliului Afaceri Externe-Comerț, a semnat „Acordul de Comerț Liber” și „Acordul privind Protecția Investițiilor” între Uniunea Europeană și Republica Socialistă Vietnam. Republica Socialistă Vietnam a devenit, astfel, pentru 🇷🇴 România unul dintre principalii parteneri economici asiatici.

Ocupând, totodată, unul din primele locuri în rândul partenerilor comerciali din Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est. Ministrul Ștefan-Radu Oprea și ES Do Duc Thanh au exprimat încrederea că relațiile bilaterale vor continua să se dezvolte pe baza valorilor comune și a intereselor reciproce. În acest sens, cei doi oficiali au convenit organizarea Comisiei Mixte România-Republica Socialistă Vietnam în luna noiembrie a acestui an, la Hanoi.

Republica Socialistă Vietnam a devenit, astfel, pentru România unul dintre principalii parteneri economici asiatici, ocupând, totodată, unul din primele locuri în rândul partenerilor comerciali din Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), mai exact locul trei la export, după Singapore și Thailanda și locul doi la import, la mică diferență după Thailanda. Cei doi oficiali au evidențiat importanța acestei colaborări economice, explorând în discuție și alte modalități de întărire a parteneriatului comercial pentru beneficiul ambelor țări.

Ministrul Ștefan-Radu Oprea și Excelența Sa Do Duc Thanh au exprimat încrederea că relațiile bilaterale vor continua să se dezvolte pe baza valorilor comune și a intereselor reciproce. În acest sens, cei doi oficiali au convenit organizarea Comisiei Mixte România-Republica Socialistă Vietnam în luna noiembrie a acestui an, la Hanoi.”

This post was last modified on sept. 1, 2023, 5:57 PM 17:57

Disqus Comments Loading...