Ministrul Sanatatii: Anunturile IMPORTANTE de ULTIMA ORA, Decizii Luate pentru Romani

Ministrul Sanatatii Anunturile IMPORTANTE ULTIMA ORA Decizii Luate Romani

Ministrul Sanatatii anunta o serie de noi decizii foarte importante, de ultima ora, iar asta deoarece aduce in atentia oamenilor o serie de decizii care au fost luate in mod fortat de catre minister, iar asta pentru ca vorbim despre hotarari ce au la baza inundatiile de la spitalul Bagdasar-Arseni, acolo unde se vor face noi verificari pentru a se vedea sursele problemelor.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre situatia aceasta, insa si despre modul in care sunt transferati unii dintre pacientii cu arsuri catre alte spitale, iar asta pentru ca procedurile nu pot fi facute chiar in cazul oricaror persoane care sunt afectate in incendiile care au loc, dupa cum a mai fost explicat in alte randuri.

“Nimeni nu poate să facă o statistică a tuturor contractelor de mentenanţă, de toate tipurile, pentru că există mentenanţă pentru multe lucruri, pentru clădire, pentru echipamente. E clar că responsabilitatea încheierii unor astfel de contracte, astfel încât spitalul să fie în stare de funcţionare şi să se evite astfel de incidente, revine direct managerului. Eu am luat decizia să trimit rapid Corpul de Control la acest spital, Bagdasar-Arseni.

ca să vedem exact care este situaţia, de ce nu au fost încheiate aceste contracte. Ca o opinie personală, chiar dacă aceste contracte nu erau încheiate, să cureţi şi să menţii în stare de funcţionare scurgerile de la clădiri nu cred că trebuie neapărat să vină o echipă specializată să cureţe reziduurile care se adună şi blochează zonele de scurgere din spital.

Pentru chestiunea asta poate personalul angajat al spitalului să o facă. Sigur, trebuie să existe mentenanţa clădirii, mai ales a unei clădiri noi, care are sisteme de management integrat, dar să menţii în stare de funcţionare scurgerile cred că este o chestiune mult mai simplă şi care necesită, totuşi, o decizie simplă ca cineva să verifice periodic acest lucru.

transferul se face cu pacienții care au până la 80% arsuri. Cei doi la care faceți referire, cei din București, au 95% suprafața arsă, respectiv 90%, pentru care există un prognostic foarte rezervat, iar transportul reprezintă un risc foarte mare pentru acești pacienți, deci nu se pune problema transferului în momentul de față.

Pentru că starea lor este critică și trebuie să fim siguri că ei supraviețuiesc, și dacă o să fie nevoie și vor supraviețui, bineînțeles că și ei pot să beneficieze, la fel ca și ceilalți în măsura în care posibilitățile noastre sunt depășite.”