X

Austria: ATACUL de ULTIMA ORA al Ungariei dupa BLOCAREA Aderarii Romaniei la Schengen

Austria este tinta unui atac total neasteptat al Ungariei, dupa ce a decis sa continue sa blocheze aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca Viktor Orban este un foarte apropiat aliat al lui Karl Nehammer din foarte multe puncte de vedere, dar se pare ca acum lucrurile nu stau la fel de bine intre ei.

Austria a fost criticata de catre ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, aflat in vizita la Bucuresti zilele acestea, el afirmand ca aderarea Romaniei la Schengen este benefica si ar trebui sa fie permisa de catre guvernul de la Viena, ea fiind de ajutor pentru toata Europa, nu doar atara noastra, in viitor.

Austria inca mentine controale la granitele cu Ungaria, dar Karl Nehammer refuza sa-l acuze in mod oficial pe Viktor Orban de faptul ca multi migrnati ilegalii trec prin Ungaria inainte de a ajunge pe teritoriul austria, iar asta ne aduce in situatii precum cea de acum, dar nu se stie cat ar putea ea ajuta aderarea Romaniei la Schengen, in final.

“Aș vrea să-i rog politicos dar hotărât, ca sa nu zic că îi somez pe prietenii noștri austrieci, ca în această toamnă să nu mai blocheze din nou, ci să fie de acord cu aderarea prietenilor noștri români la Spațiul Schengen. Interesul național al Ungariei este ca România să adere la Spațiul Schengen în acest an.

De la acel moment vom putea avea zece noi puncte de trecere a frontierei și nu vor avea timp de așteptare nicăieri de-a lungul graniței dintre cele două țări. Sperăm ca decizia din această toamnă referitor la aderarea României la Schengen se va baza pe fapte reale.”

This post was last modified on sept. 2, 2023, 7:43 AM 07:43

Disqus Comments Loading...