DSU Romania: Curs de Evaluare Medicala NATO Derulat pentru Medicii din Romania

DSU Romania Curs de Evaluare Medicala NATO Derulat pentru Medicii din Romania

DSU Romania anunta oficial derularea unui cors de evaluare medicala NATO pentru medicii din Romania in cursul acestei saptamani, 25 de medici din tara noaastra beneficiind de pe urma acestei instruiri pe care auu facut-o specialisti din cadrul NATO in cursul respectivelor zile.

În lumea medicală, este unanim recunoscută necesitatea continuării eforturilor pentru a furniza pacienților îngrijirii medicale de cea mai înaltă calitate, astfel EVALUAREA face parte din acest proces constant de îmbunătățire.

În perioada 27-31 august 2023, 25 de specialiști medicali foarte motivați, din care 16 medici și asistenți din Unitățile de Primiri Urgențe aflate în coordonarea operațională a Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, împreună cu 9 cadre militare din unitățile Ministerului Apărării Naționale au participat la Cursul de Evaluare Medicală NATO (MEDEVAL).

Acest curs a urmărit în mod esențial dezvoltarea interoperabilității dintre România și NATO prin evaluarea practică a capacităților medicale. Prin implicarea acestor profesioniști, s-a urmărit consolidarea relației operaționale între NATO și potențialii colaboratori, cu accent pe dezvoltarea forțelor de intervenție capabile să opereze conform standardelor și procedurilor NATO.

Participanții la cursul MEDEVAL au dobândit cunoștințe semnificative în următoarele domenii:

Familiarizarea cu abordarea modulară bazată pe capacități a sprijinului medical multinațional pentru operațiunile NATO.

Cunoașterea profundă a procesului de evaluare medicală în cadrul validării și certificării.

Dezvoltarea capacității de evaluare a modulelor medicale ca lideri sau membri ai echipei de evaluare.

Evaluarea ambulanțelor de tip C1 și C2, furnizate de Serviciul de Ambulanță București Ilfov și SMURD București.

În data de 29 august, domnul secretar de stat, dr. Raed Arafat a primit la sediul DSU vizita delegației NATO MILMED COE, pentru a trage principalele concluzii ale primei părți a cursului și pentru a discuta direcțiile viitoare de acțiune.

Acest eveniment a fost posibil datorită eforturilor comune ale NATO MILMED COE (Centrul de Excelență în Medicină Militară al NATO) și Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), cu sprijinul unor entități precum: Spitalul Clinic de Urgență București, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și Fundația pentru SMURD, UPU al Spitalului Universitar de Urgență București, UPU-SMURD Prahova, Constanța, Dolj, Iași, Galați, Tulcea, medici și specialiști din cadrul Direcției Medicale a MApN, dar și spitalele militare din Timișoara, Iași, Pitești, Constanța, Brașov, Cluj-Napoca.