X

Ministrul Agriculturii: Decizia de ULTIMA ORA pentru Fermierii din Toata Romania

Ministrul Agriculturii ii anunta in mod oficial pe toti fermierii din tara despre o decizie extrem de importanta de care sunt vizati toti cei care au fost in cursul anului 2022 afectati de catre seceta care a cuprins toata tara, iar asta pentru ca au fost virate sumele de compensare catre directiile agricole judetene.

Ministrul Agriculturii vorbeste mai jos despre ceea ce inseamna acesti bani pentru fermierii din toata Rormania, iar asata pentru ca vorbim despre sume care ii pot ajuta pe oameni sa-si desfasoare activitatea in continuare, separat vorbind despre noaptea Muzeelor la sate, cu detalii disponibile in anuunt.

“Sprijinul pentru fermierii afectați de secetă plătit de MADR! MADR a virat astăzi, sumele pentru despăgubirile aferente culturilor de primăvară, afectate de seceta din 2022, către direcțiile agricole județene, urmând ca de săptămâna viitoare banii să înceapă să intre în conturile beneficiarilor. Suma totală plătită este de 280.588.065,59 lei, pentru un număr de 80.315 beneficiari. Situația pe județe este prezentată în anexă.

Schema de sprijin se acordă pentru următoarele culturi care au fost afectate de seceta pedologică în grade peste 30% și până la 100% inclusiv, conform proceselor-verbale de constatare și evaluare a pagubelor: a) porumb; b) floarea – soarelui; c) soia; d) mazăre. Reamintim că suma de 335 lei/ha a fost aprobată prin OUG50/2023 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub formă de grant acordat producătorilor agricoli pentru unele culturi agricole înființate în primăvara anului 2022 și afectate de seceta pedologică din perioada martie-septembrie 2022.

Noaptea Muzeelor la Sate, un eveniment care pune în valoare patrimoniul cultural rural românesc. Prima ediție a evenimentului „Noaptea Muzeelor la Sate” va avea loc în 2 septembrie 2023 și va aduce în prim plan spații cu valoare istorică și de patrimoniu din satele și comunele din 36 de județe ale României.

Evenimentul este organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, în parteneriat cu entități muzeale sau organizații private, în spații cu valoare istorică și de patrimoniu din satele și comunele României. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este partener strategic în cadrul acestui proiect.”

This post was last modified on sept. 1, 2023, 11:45 PM 23:45

Disqus Comments Loading...