Italia: Actiuni de ULTIMA ORA ale Giorgiei Meloni cu Grecia, Impact pe Aderarea Romaniei la Schengen

Italia Actiuni ULTIMA ORA Giorgiei Meloni Grecia Impact Aderarea Romaniei Schengen

Italia pune in aplicare o serie de foarte importante masuri de ultima ora, Giorgia Meloni actionand in mod imediat din cauza crizei in care se afla tara sa, iar asta pentru ca alta solutie nu are in momentul de fata, deci incepe sa colaboreze mai strans cu Grecia in problema migrantilor, si asta poate ajuta enorm aderarea Romaniei la Schengen.

Italia vrea sa coopereze cu Grecia mai intens pentru a crea relatii cu tarile africane in vederea reducerii numarului de migranti care ajung pe tarmurile sale, dar si pentru a gestiona mai eficient persoanele care se afla deja in tara, ambele tari dorind sa faca presiuni serioase asupra Comisiei Europene pentru noul pact privind azilul.

Italia sustine aderarea Romaniei la Schengen, dupa cum prea bine stiti deja, insa e nveoie de cooperare coordonata si cu alte tari, precum Grecia, pentru ca numarul migrantilor care ajung in Spatiul Schengen sa fie substantial redus, iar Romania sa benfeicieze intr-adevar de o facilitare a aderarii rapide, poate chiar in 2023.

“O nouă alianță între Italia și Grecia pentru a face față provocărilor mediteraneene. Principalul obiectiv al Italiei și Greciei este de a consolida cooperarea cu țările africane de origine și de tranzit, urmărind stabilirea unor relații bilaterale mai solide. În plus, cei doi lideri fac presiuni asupra Comisiei Europene pentru a aborda problema migrației într-un mod integrat.

Până la finalizarea negocierilor privind noul Pact pentru Migrație și Azil și funcționarea efectivă a sistemului de relocare. Pe lângă problema migrației, Italia și Grecia împărtășesc și interese comune în ceea ce privește noul Pact european de stabilitate. Cu toate acestea, există semne ale unei posibile respingeri de către Bruxelles a acestor propuneri italiene.”