X

Ministrul Educatiei: 2 Noi Mesaje de ULTIMA ORA despre care Elevii Romani Trebuie sa Stie

Ministrul Educatiei transmite in mod oficial 2 noi mesaje de ultima ora despre care elevii romani trebuie sa stie, iar asta pentru ca le aduce in atentie, intr-o prima faza, ceea ce trebuie sa stie despre masurile luate in mod constant in cadrul ministerului pe care il conduce, pentru ca elevii sa beneficieze de un sistem de invatamant eficient.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre initiativa importanta pentru reducerea consumului de tutun in randul tinerilor, unul dintre dezideratele cele mai importante pe care multi ministri le-au avut inaintea Ligiei Deca, dar poate ca de aceasta data strategiile vor si functiona, pentru binele tinerilor.

“În fiecare zi, la Ministerul Educației, facem eforturi ca să asigurăm buna funcționare a sistemului de învățământ. Cadrele didactice și personalul din școli fac o muncă deosebită în beneficiul copiilor, iar rolul nostru este să-i sprijinim cu tot ce au nevoie. Astfel, începând de astăzi, vă voi împărtăși săptămânal activitatea mea publică în calitate de ministru al educației, chiar aici. Este important ca munca pe care o depunem zi de zi să fie transparentă.

Pentru ca actorii din educație și nu numai să fie la curent cu activitatea ministrului și, totodată, cu ce se întâmplă în mediul care-i pasionează și motivează să crească generațiile tinere. Sunt de părere că elevilor trebuie să le fie asigurat accesul, în școală, la informații complete și, mai ales, corecte din punct de vedere medical, atunci când vine vorba despre consumul de tutun, informații pe care nu le pot primi decât de la specialiști în sănătate.

Numărul tinerilor care ajung să consume aceste substanțe toxice este într-o continuă creștere, motiv pentru care este datoria noastră să ne asigurăm că beneficiază de tot sprijinul de care au nevoie pentru a se feri de activități care le pot afecta sănătatea.

„Medicii Institutului Marius Nasta consideră educația antifumat o condiție esențială în limitarea aderenței la acest viciu, de accea campania „Fumatul nu te face mare” este un proiect-pilot prin care echipe multidisciplinare vor vorbi adolescenților despre ce modificări induce fumatul în corp, de la efectele directe ale tutunului la dependența de gest, prezentă la toate tipurile de dispozitive”, a declarat S.L.Dr. Beatrice Mahler.

„Una dintre misiunile Institutului Național de Sănătate Publică este desfășurarea acțiunilor de promovare a sănătății, cu scopul de a crește nivelul general de educație pentru sănătate, a gradului de informare și de conștientizare a populației în legătură cu prevenirea îmbolnăvirilor. a declarat Doamna dr. Simona Pârvu.”

This post was last modified on sept. 3, 2023, 11:01 AM 11:01

Disqus Comments Loading...