Germania: Anunt de ULTIMA ORA pentru Romania cu Hotararea privind Aderarea la Schengen in 2023

Germania Anunt ULTIMA ORA Romania Hotararea Aderarea Schengen 2023

Germania transmite un anunt de ultima ora pentru Romania cu hotararea extrem de importanta legata de aderarea la Schengen impreuna cu Bulgaria, iar asta deoarece ministrul de externe german Annalena Baerbock, s-a intalnit cu omologul roman, Luminita Odobescu, pentru a discuta relatiile diplomatice dintre cele doua tari, inclusiv procesul de intrare in acest sistem.

Germania sustine in continuare aderarea Romaniei la Schengen, dar face in acelasi timp apel la autoritatile austriece sa renunte la veto-ul dat in decembrie 2023, iar asta pentru ca tara noastra merita sa fie acceptata impreuna cu Bulgaria, accesiunea putand face spatiul mult mai sigur, autoritatile din tara noastra demonstrand capacitatea de a proteja granitele.

Germania a reiterat in repetate randuri sprijinul pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, atat prin cancelarul Olaf Scholz, cat si prin ministrul de externe Annalena Baerbock, dar cu toate acestea cancelarul Karl Nehammer inca blocheaza aderarea tarii noastre, chiar daca Austria inregistreaza tot mai putine cereri de azil in 2023, un trend foarte benefic si pentru multi romani.

“Un subiect important de pe agenda convorbirilor l-a constituit aderarea României la spațiul Schengen. Ministrul român de externe a evidențiat stadiul demersurilor părții române, atât șeful diplomației germane, cât și consilierul pentru afaceri europene al Cancelarului federal reiterând sprijinul ferm al Germaniei pentru realizarea acestui obiectiv major al României. a declarat ministrul roman Luminita Odobescu.

Este de mult așteptat să ne ținem în sfârșit de această promisiune facuta in fata romanilor. Fac un apel clar celor puțini care încă îl mai blochează (veto-ul dat de Austria in decembrie 2022). Sunt în favoarea ca România și Bulgaria să fie rapid admise în spațiul Schengen. a afirmat ministrul german Annalena Baerbock.”