Armata Romana: 3 Informari Oficiale de ULTIMA ORA despre Actiunile Soldatilor Romani

Armata Romana 3 Informari Oficiale ULTIMA ORA Actiunile Soldatilor Romani

Armata Romana transmite in mod oficial 3 anunturi de ultima ora cu privire la activitatile soldatilor romani, iar asta pentru ca intr-o prima faza vorbeste despre ceea ce au facut “Gheparzii Transilvani” in “botezul focului” de la Capu Midia, acolo unde fac pregatire pentru executarea de misiuni internationale la cele mai inalte standarde.

Armata Romana vorbeste deasemenea mai jos si despre finalizarea exercitiului multinational Agile Spirit 23, la care au particiat soldati din SUA si Georgia, in final fiind anuntat faptul ca admiterea la Universitatea Nationala de Aparare, la licenta si master, se termina peste doar 3 zile.

“„Gheparzii Transilvani” – botezul focului în Capu Midia. Pregătirea pentru executarea unei misiuni internaționale la cele mai înalte standarde reprezintă pentru militarii Detaşamentului de Apărare Antiaeriană Rotația a XIV-a principalul scop în această perioadă. Aceștia sunt în poligonul de trageri din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” – Capu Midia unde desfășoară una dintre cele mai importante etape ale pregătirii, cea în care execută trageri cu complexele antiaeriene Gepard.

Primele trageri reprezintă pentru fiecare militar o amintire de neuitat. De aceste momente unice au avut parte unii membrii ai echipajelor care operează complexele antiaeriene, care, în aceste zile au primit „botezul focului”. Entuziasmul și emoțiile acestora s-au dovedit a fi unele constructive, tragerile executate fiind apreciate la un nivel înalt. Felicitări gheparzilor și mult succes în continuarea pregătirii!

Ceremonia de încheiere a exercițiului multinațional “Agile Spirit 23”. Militarii Brigăzii 9 Mecanizate “ MĂRĂȘEȘTI” au participat la exercițiul tactic cu trageri de luptă desfășurat în poligonul Vaziani, din Georgia. “Agile Spirit 23” este un exercițiu care s-a desfășurat în perioada 18 august – 02 septembrie 2023, condus în parteneriat de către Georgia și Statele Unite ale Americii.

Exercițiul a urmărit creșterea pregătirii și interoperabilității între Georgia, Statele Unite ale Americii, partenerii regionali și țările aliate pentru asigurarea stabilității și a unui mediu sigur în regiunea Mării Negre. România a participat la acest exercițiu cu un detașament de 55 de militari din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată ”MĂRĂȘEȘTI”, condus de comandantul Batalionului 911 Infanterie “CAPIDAVA”, locotenent colonel Irinel Ristea.

Vești bune pentru viitorii studenți! Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I” organizează admiterea la programul de licența si master – Comunicare Publică și Interculturală, sesiunea toamnă 2023. Sunt ultimele 3 zile în care vă mai puteți înscrie: 01-07 septembrie – înscrierea candidaților. 11-15 septembrie – desfașurarea examenului.”