Austria: Decizii de ULTIMA ORA cu Olanda in BLOCADA Aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen

Austria Decizii ULTIMA ORA Olanda BLOCADA Aderarii Romaniei Bulgariei Schengen

Austria si Olanda s-au aluat pentru a bloca aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, iar premierul bulgar Nikolai Denkov are vesti extrem de proaste pentru romani, deoarece ridicarea veto-ului pentru aderarea tarii sale este foarte departe din cauza problemelor majore pe care acestea le are in momentul de fata.

Austria vrea ca Bulgaria sa reduca numarul de migranti care trec de granitele sale si intra in Uniunea Europeana, in timp ce Olanda vrea ca sistemul de justitie din tara sa fie unul functional, asteptand un raport al Comisiei Europene care sa confirme acest lucru, insa intre timp Romania ramane deasemenea in afara Schengen.

Austria s-a aliat cu Olanda inca de la finalul anului trecut pentru a bloca intrarea Bulgariei si Romaniei in Schengen, iar ceea ce vedem acum sugereaza faptul ca in 2023 pare imposibila o schimbare a opiniei pe care cele doua tari au avut-o la final de an 2022, asa ca ne putem gandi la aderare abia in cursul anului 2024, din pacate pentru noi.

“Ceea ce a fost prezentat ca opinie a ministrului de interne al Austriei reflectă o anumită poziție, dar nu predetermina care va fi rezultatul final. La rândul ei, Olanda vrea ca sistemul de justiție din Bulgaria să funcționeze. Ei așteaptă un raport de la Comisia Europeană (CE) care să reflecte modul în care legile s-au schimbat și cum sunt aplicate.

Austria se așteaptă ca Bulgaria să facă tot posibilul ca stat de frontieră pentru a minimiza fluxul de migranți peste granițele sale. Guvernul bulgar lucrează îndeaproape cu servicii partenere precum Frontex și Europol. Trebuie să continuăm să muncim din greu. Să continuăm în același ritm în Adunarea Națională și la granițe.”