Catalin Predoiu Anunta Principalele Prioritati de Actiune ale Politiei si MAI

Catalin Predoiu Anunta Principalele Prioritati Actiune Politiei MAI

Catalin Predoiu, ministrul MAI, a anuntat in mod oficial o sedinta extrem de importanta pe care a sustinut-o astazi impreuna cu conducerile diverselor structuri de ordina publica din cadrul minsiterului sau, pentru a stabili prioritatile de actiune pentru perioada urmatoare in toata Romania, conform mesajului de mai jos.

Catalin Predoiu vorbeste in mod oficial despre ceea ce intentioneaza sa faca in cadrul MAI in perioada urmatoare, dar si cum va fi coordonata activitatea acestor structuri pentru ca romanii sa fie protejati, astfel ca e bine de stiut ceea ce urmeaza sa se intample in perioada urmatoare in toata tara, in mod oficial.

“Marți, 5 septembrie 2023, am convocat o ședință, în sistem videoconferință, cu conducerile structurilor de ordine publică din Ministerul Afacerilor Interne, de la nivel central și teritorial, pentru a stabili principalele priorități de acțiune pentru perioada următoare. În cadrul întâlnirii am menționat următoarele: 1. Sunt conștient de eforturile depuse la nivel național pentru asigurarea climatului de ordine publică, și vreau să mulțumesc tuturor celor implicați.

Cu toate acestea, trebuie să atrag atenția asupra unor probleme serioase care au favorizat incidente extrem de grave în care au fost implicați angajați MAI. 2. Am identificat neglijențe din partea personalului, slaba pregătire profesională, lipsa de combativitate și abordare proactivă în misiuni, dar și carențe la nivel managerial. Astfel, vă solicit o nouă atitudine față de profesie, față de muncă și față de cetățean. Este esențial să ne implicăm mai mult și să ne recâștigăm statutul pe care îl meritați în comunitate.

3. Nu putem permite ca lipsurile de orice fel să fie o scuză pentru a nu ne îndeplini datoria față de cetățeni. Vă îndemn să acordați o atenție deosebită respectării priorităților de acțiune pentru perioada următoare: a. Prevenirea și combaterea traficului de droguri și de persoane. b. Intensificarea luptei cu crima organizată. c. Combaterea evaziunii fiscale și a contrabandei. d. Creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

4. Totodată, trebuie să ne implicăm în punerea în aplicare a Planului Național Cadru de Acțiune privind Siguranța Școlară, care a fost semnat astăzi. 5. Un alt aspect important este consolidarea pregătirii profesionale a angajaților MAI, cu accent pe cei din zona operativă, inclusiv pe cei angajați recent sau cu puțini ani de experiență. 6. Sunt conștient că sunt multe lucruri de remediat sau îmbunătățit în structurile MAI.

Dar acționăm deja pe multiple direcții. Vă asigur că am mobilizat resursele necesare pentru a atinge aceste priorități și pentru a construi o nouă atitudine față de muncă și cetățean. Unele lucruri se pot face pe loc, altele cer mai mult timp. Cu toate acestea, voi utiliza toate pârghiile administrative și competențele legale pe care le am pentru a atinge aceste obiective.”