X

DSU Romania: Vizita in Romania a Reprezentantilor Departamentului pentru Servicii de Salvare din Finlanda

DSU Romania anunta in mod oficial o viizta a reprezentantilor Departamentului pentru Servicii de Salvare din Finlanda, care s-au intalnit cu Raed Arafat pentru a discuta despre succesul pe care proiectele derulate in Romania l-au avut.

În perioada 4-7 Septembrie a.c., secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat primește vizita unei delegații din cadrul Departamentului pentru Servicii de Salvare din Finlanda, condusă de către domnul Kimmo Kohvakka, director general al Serviciilor de Salvare din Finlanda, alături de doamna Pauliina Eskola, Director Relații Internaționale.

Scopul acestei vizite este reprezentat de necesitatea întăririi cooperării și identificării unor noi modalități de cooperare cu omologii finlandezi, în domeniul situațiilor de urgență și protecției civile.

În prima zi a vizitei, delegația a efectuat o deplasare în județul Prahova, ocazie cu care a fost vizitată subunitatea de intervenție a pompierilor din Sinaia. Activitatea a continuat cu vizitarea Detașamentului de Pompieri Brașov, locație unde se regăsește și sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Brașov, fiind prezentată și tehnica de intervenție a pompierilor.

Astăzi, 05 septembrie, delegația și-a continuat activitatea în România, efectuând o vizită la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Prahova și la Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență al Ministerului Afacerilor Externe.

În următoarele zile, sunt programate vizite la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, la Centrul Național pentru Conducere și Coordonare a Intervenției Ciolpani (CNCCI) unde distinșilor invitați le va fi prezentat centrul de antrenament USAR, la Dispeceratul Integrat 112 și la Inspectoratul General de Aviație pentru prezentarea echipamentelor de intervenție aero-medicală în situații de urgență.

This post was last modified on sept. 5, 2023, 8:41 PM 20:41

Disqus Comments Loading...