Ministrul Educatiei aduce in atentia elevilor si profesorilor din toata Romania o serie de noi actiuni pe care le-a pus in derulare in ultima perioada, prima dintre ele vizand Programul pentru incurajarea lecturii, care are menirea de a convinge mai multi elevi sa citeasca, si mai jos aveti detalii despre initiativa.
Ministrul Educatiei aduce deasemenea in atentia unui numar mare de romani intalnirea pe care a avut-o cu Simona-Mirela Miculescu, delegatul permanent al Romaniei pe langa UNESCO, Ligia Deca explicand mai jos despre proiectele pe care vrea sa le puna in derularepentru sistemul de invatamant din Romania.
“Un copil care înțelege ceea ce citește este un copil cu șanse mari de a se dezvolta armonios și de a deveni adultul pe care ni-l dorim! Programul pentru încurajarea lecturii, Citește-mi 100 de povești, are, deja, acoperire națională. Au fost formați 20.000 de profesori , iar 3.290 de unități de învățământ au insule de lectură și natură. În discuția pe care am avut-o, astăzi, cu Maria Gheorghiu, președintele Asociației OvidiuRO.
Am reconfirmat sprijinul pentru dezvoltarea acestui program și extinderea lui la nivel primar și gimnazial. Pentru că, pentru promovarea lecturii, avem nevoie de implicarea tuturor actorilor din educație, am discutat despre planificarea unei întâlniri cu reprezentanții inspectoratelor școlare pentru continuarea activităților de încurajare a lecturii și lansarea Platformei Etapa A – o platformă ce abordează integrat domeniul educației timpurii, prin operarea în două direcții.
Formare și inovare, pentru creșterea calității educației timpurii și asigurarea premiselor alfabetizării funcționale pentru toți copiii. Sunt recunoscătoare pentru fiecare efort ce are ca scop promovarea lecturii! Formarea competențelor de literație este esențială pentru reducerea analfabetismului funcțional și pentru formarea copiilor, sub toate aspectele ei. Mi-a făcut o deosebită plăcere întâlnirea de astăzi cu Doamna Ambasador Simona-Mirela Miculescu, delegatul permanent al României pe lângă UNESCO.
Am discutat despre proiectele pe care le putem dezvolta cu UNESCO, insistând asupra importanței educației privind schimbările climatice, precum și privind îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Îndeplinirea acestor obiective este strâns legată atât de dezvoltarea carierei didactice, urmărind recomandările pe care le va propune Grupul la nivel înalt constituit la nivelul Organizației Națiunilor Unite pe această temă.
Cât și de implicarea instituțiilor de învățământ superior. Pregătirea participării României la cea de a 42-a sesiune a Conferinței Generale a UNESCO a fost o altă temă, în cadrul discuției noastre de astăzi. Îi mulțumesc Doamnei Ambasador pentru deschidere! Colaborarea României cu UNESCO înseamnă plusvaloare pentru întreg sistemul nostru de învățământ!”
This post was last modified on sept. 5, 2023, 12:44 AM 00:44