Ministrul Educatiei: Document Extrem de IMPORTANT pentru Elevi Semnat in Romania

Ministrul Educatiei Document Extrem IMPORTANT Elevi Semnat Romania

Ministrul Educatiei ii anunta in mod oficial pe elevii romani din toata tara despre un document foarte important care a fost semnat, iar asta deoarece el aduce o serie de masuri serioase cu privire la siguranta scolara, Ligia Deca afirmand ca ele fac parte din Planul National Cadru de Actiune, elaborat in colaborare cu MAI.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre importanta acestui document pentru elevii din toate scolile Romaniei, dar si despre participarea la prezentarea primelor rezultate obtinute in cadrul proiectului SMARTT, cu detalii suplimentare disponibile mai jos pentru toti cei interesati de ele.

“Ministerul Educației continuă colaborarea cu Ministerul Afacerilor Interne și alte ministere implicate în dinamica procesului instructiv-educativ, pentru asigurarea siguranței școlare. Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a fost semnat Planul Național Cadru de Acțiune privind siguranța școlară. Prioritățile Ministerului Educației, așa cum sunt prevăzute în acest plan vizează.

Managementul cazurilor de violență în mediul școlar și a suspiciunilor consumului de droguri, în colaborare cu serviciile publice de asistență socială, poliția și centrele de prevenire, evaluare și consiliere antidrog; prioritizarea activităților de prevenire și reducere a faptelor de violență, respectiv a consumului de substanțe psiho-active în cadrul programului „Școala Altfel”;  colaborarea cu alte ministere, pentru a elabora un cadru legislativ care să susțină un program național de testare antidrog pentru elevi, cu acordul părinților, în condiții de respectare a confidențialității și cu riscuri minime de stigmatizare.

Planul Național Cadru de Acțiune este semnat de: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, Ministrul Educației, Ligia Deca, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia – Elena Intotero, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Culturii, Raluca Turcan, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și doamna Lavinia Arnăutu, reprezentant al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Am fost prezentă, astăzi, la un eveniment special: prezentarea primelor rezultate obținute în cadrul proiectului Screening, Mapping, Analysing, Recommending, Transferring and Transforming higher education international programmes – SMARTT, un proiect ce vizează demersurile pentru obținerea etichetei de Diplomă Europeană. Instrumentul atestă calificarea studenților absolvenți de programe comune de studii, derulate prin cooperarea dintre mai multe instituții de învățământ superior.

Proiectul este dezvoltat de către Alianța Universitară Civică Europeană CIVIS, în parteneriat cu Alianțele Universităților Europene EUTOPIA, NEUROTECHEU și UNITA, alături de instituții de învățământ superior și stakeholderi europeni și naționali și a fost ales de către Comisia Europeană drept proiect-pilot pentru viitoarele Diplome Europene.”