X

Ministrul Apararii: Anunt Oficial de ULTIMA ORA, Actiunile Armatei Romane Confirmate Romanilor

Ministrul Apararii a publicat un anunt oficial de ultima ora pentru romanii din intreaga tara, iar asta deoarece in atentia imediata a oamenilor este adusa, in primul rand, o intrevedere oficiala pe care Angel Tîlvăr a avut-o cu ambasadorul SUA in Romania, Kathleen Kavalec, pentru a discuta despre situatia razboiului din Ucraina si cooperarea dintre Romania si SUA.

Ministrul Apararii aduce deasemenea in atentie, printr-un comunicat al MApN, Exercitiul de mobilizare MOBEX, iar asta pentru ca el a fost gandit pentru a verifica stadiul pregatirii populatiei, economiei si teritoriului Romaniei pentru aparare, in cazul in care ar izbucni un razboi, astfel de exercitii fiind obisnuite si pe timp de pace.

“Am avut o discuție foarte bună cu ambasadoarea SUA în România, ES Kathleen Kavalec pe tema situației de securitate din regiune și a recentelor atacuri ale Federației Ruse asupra porturilor fluviale ucrainene, în proximitatea granițelor României. Apreciez puternica solidaritate exprimată de aliați, după informarea privitoare la situația de securitate făcută de România în cadrul sesiunii Consiliului Nord-Atlantic. Am luat măsuri suplimentare de securitate în zona de graniță, prin întărirea monitorizării şi securizării spațiului aerian.

Așa după cum a spus şi secretarul general NATO, Alianța a crescut semnificativ prezența în regiunea Mării Negre. Pentru noi este primordială siguranța cetățenilor noștri, mai ales a celor din comunitățile din proximitatea atacurilor brutale ale Federației Ruse asupra porturilor civile ucrainene. Statele Unite ale Americii vor continua să furnizeze asistență României pentru protejarea mai eficientă a teritoriului național, inclusiv prin dislocarea, în curând, în țara noastră, a unor aeronave de luptă ale Forțelor Aeriene ale SUA pentru suplimentarea misiunilor NATO de poliție aeriană.

În perioada 02-07 octombrie 2023, în județele Vrancea și Vaslui se va desfășura „Exercițiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei și a teritoriului pentru apărare – MOBEX VN-VS-23. Exercițiul are caracter de rutină, activități similare fiind organizate în acest an și în județele Timiș, Caraș-Severin, Harghita și Covasna.

MOBEX VN-VS-23 este organizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război și ale Legii nr. 477/2003, republicată, privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare.

Un exercițiu asemănător s-a mai desfășurat în anul 2005, în județul Vrancea, respectiv în anul 2017, în județul Vaslui, aspect care, a implicat, de asemenea, chemarea rezerviștilor prin intermediul structurilor specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, conform obligațiilor legale ce le revin acestor instituții. Acest tip de exercițiu se planifică și se organizează pe timp de pace, pe întregul teritoriu național.”

This post was last modified on sept. 8, 2023, 5:14 PM 17:14

Disqus Comments Loading...