Ministrul Economiei: Actiunea de ULTIMA ORA cu Importanta Majora pentru Viitorul Romaniei

Ministrul Economiei Actiunea ULTIMA ORA Importanta Majora Viitorul Romaniei

Ministrul Economiei le vorbeste in mod oficial romanilor despre o actiune de ultima ora pe care a derulat-o, ea avand o importanta majora pentru viitorul economic al tarii noastre, iar asta deoarece o delegatie a OCDE a fost prezenta la Bucuresti zilele trecute pentru a discuta despre procesul de aderare.

Ministrul Economiei a stabilit ca aderarea la OCDE este unul dintre cele mai importante obiective pe care tara noastra le are in momentul de fata, fiind stabilita ca prioritate a mandatului lui Ștefan-Radu Oprea, mai multe detalii despre ceea ce a fost discutat fiind dezvaluit mai jos de catre el chiar acum.

“Ministrul Ștefan-Radu Oprea a primit ieri vizita oficială a delegației OCDE, condusă de secretarul general adjunct Ulrik Vestergaard Knudsen. Întrevederea a constituit o oportunitate pentru reiterarea, de către partea română, a importanței strategice acordate obiectivului de aderare la acest for interguvernamental, precum și de prezentare a progresului realizat până în prezent.

„Aderarea României la OCDE este un proiect de țară”, a afirmat ministrul Ștefan-Radu Oprea, în debutul discuțiilor, menționând că acest obiectiv se află în centrul atenției tuturor decidenților din țara noastră. Demnitarul român a subliniat, totodată, importanța procesului de aderare, fiecare etapă stabilită reprezentând un puternic catalizator pentru reformele din țara noastră, în special în ceea ce privește îmbunătățirea mediului de afaceri. 

În acest sens, a fost menționat și Planul Național de Redresare și Reziliență, care contribuie la modelarea statului în vederea îmbunătățirii capacității administrative și eficientizării sectorului public. Secretarul general adjunct al OCDE Ulrik Vestergaard Knudsen, în continuarea discuțiilor, și-a exprimat aprecierea pentru eforturile coordonate ale României de aderare, cu precădere ale #MEAT.

Instituție care a devenit Punctul Focal Național pentru 6 comitete ale OCDE, menționând că țara noastră și-a îndeplinit corect pașii pentru îndeplinirea dezideratului său. Mai mult, ținând cont și de situația geopolitică a momentului, oficialul a profitat de ocazie pentru a evidenția importanța și responsabilitatea rolului pe care țara noastră îl are în regiune.

În încheiere, ministrul Ștefan-Radu Oprea a mulțumit invitaților pentru dialogul susținut și deschis, purtat în cadrul procesului de evaluare tehnică a alinierii țării noastre la standardele, politicile și practicile OCDE. În replică, secretarul general adjunct al OCDE, Ulrik Vestergaard, a apreciat profesionalismul echipelor de experți din cadrul MEAT și a reiterat deschiderea pentru continuarea cooperării, în vederea avansării procesului de aderare al României.”