X

Armata Romana: Deciziile de ULTIMA ORA Anuntate Oficial in Plin Razboi in Ucraina

Armata Romana a decis sa ii anunte in mod oficial pe toti romanii din tara in legatura cu deciziile luate in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca vorbim despre hotarari care trebuie sa fie cunoscute de catre toti oamenii din tara, in contextul in care amenintarea rusa devine tot mai evidenta si mai prezenta la granitele tarii.

Armata Romana vorbeste mai jos despre cautarile pentru fragmente de posibile drone rusesti, efectuate de catre Fortele Navale Romane la Plauru, separat Seful Statului Major al Apararii Romaniei avand o discutie cu omologul sau din Ucraina, pe fondul atacurilor constante lansate asupra porturilor de pe Dunare, aproape de granitele Romaniei.

“Sâmbătă, 9 septembrie, militari din Forțele Navale Române, dislocați pentru misiuni de cercetare în zona localității Plauru, județul Tulcea, au executat activități de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informații de la autoritățile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existență a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru.

În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică. Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre.

Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar, fiind crime de război. Forțele MApN rămân în continuare în alertă și vor continua cercetările în zonele aflate în proximitatea locațiilor unde forțele ruse execută atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre. De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real.

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a discutat vineri, 8 septembrie, cu comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valerii Zaluzhnyi. Convorbirea telefonică a vizat situația generată de intensificarea atacurilor Federației Ruse asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei. De asemenea, cei doi oficiali militari au discutat despre incidentul privind elementele de dronă ajunse pe teritoriul României.

Generalul Daniel Petrescu a transmis că România condamnă cu fermitate războiul de agresiune dus de Federația Rusă împotriva Ucrainei, precum și atacurile nejustificate și ilegale desfășurate împotriva infrastructurii ucrainene și populației civile. Totodată, a reiterat sprijinul multidimensional pe care România îl va acorda Ucrainei, atât timp cât va fi nevoie.”

This post was last modified on sept. 9, 2023, 11:34 PM 23:34

Disqus Comments Loading...