X

Marcel Bolos: Decizia Internationala de ULTIMA ORA cu Impact Major Asupra Romaniei in 2023

Marcel Bolos ii informeaza in mod oficial pe toti romanii din intreaga tara despre o decizie foarte importanta care a fost luata si anuntata pentru Romania, una care a luat foarte multa lume prin surprindere, iar asta deoarece Fitch Ratings au reconfirmat perspectiva stabila si ratingul de tara, aceste decizii aducand beneficii economice mari pentru tara noastra de acum.

Marcel Bolos vorbeste mai jos despre semnalul dat de aceasta decizie a Fitch Ratings, insa separat de asta vorbeste deasemenea inclusiv despre faptul ca Romania va emite obligatiuni Smaurai si Verzi in 2023, pentru a genera mai multe venituri la buget si a sustine investitiile pe care le are programate, mai multe detalii despre aceste planuri fiind dezvaluite mai jos pentru noi.

“Veste excelentă din partea Fitch Ratings: 𝐍𝐞-𝐚𝐮 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐧𝐟𝐢𝐫𝐦𝐚𝐭 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚 𝐬𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐭̦𝐚𝐫𝐚̆. Anunțul vine ca o recunoaștere a eforturilor noastre continue pentru a controla deficitul bugetar, pentru a sprijini mediul de afaceri și pentru a promova o creștere economică sustenabilă. Este un semnal puternic că România este pe drumul cel bun, că suntem priviți cu încredere de către investitori și de partenerii internaționali.

Decizia reconfirmării ratingului suveran și a menținerii perspectivei stabile este susținută de 𝐟𝐥𝐮𝐱𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐛𝐚𝐧𝐢 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐢 care sprijină investițiile și stabilitatea macroeconomică a țării, precum și de evoluția pozitivă a PIB-ului pe cap de locuitor și a indicatorilor de guvernanță și dezvoltare umană, care se situează 𝐥𝐚 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥𝐮𝐫𝐢 𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐭̦𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐞𝐚𝐬̦𝐢 𝐠𝐫𝐮𝐩𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 (BBB). Cu toate acestea, anunțul nu trebuie văzut ca o reușită în sine.

Ci mai degrabă ca un angajament continuu față de responsabilitate fiscală și față de eforturile pentru a asigura o creștere echitabilă și durabilă, pentru a investi în educație, sănătate și infrastructură. Suntem hotărâți să ne menținem pe calea reformelor și să continuăm să ne îmbunătățim ratingul și perspectiva economică în viitor. Iar Fitch ne spune cât se poate de clar.

„Unul dintre principalii factori care pot conduce la îmbunătățirea ratingului de țară sau a perspectivei este 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐛𝐮𝐠𝐞𝐭𝐚𝐫, care ar susține și o scădere fermă a datoriei publice exprimată ca procent din produsul intern bRomânia🇷🇴 are nevoie de surse multiple și variate de finanțare pentru proiectele majore de dezvoltare în #educație, #sănătate și alte sectoare critice.

În acest sens, am o veste bună: 𝐚𝐯𝐞𝐦 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐞𝐦𝐢𝐭𝐞𝐦 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐠𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐒𝐚𝐦𝐮𝐫𝐚𝐢 𝐬̦𝐢 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐠𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐳𝐢 𝐢̂𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑. Pentru noi, diversificarea bazei de investitori pe piața japoneză🇯🇵 este o oportunitate semnificativă să ne diversificăm sursele de finanțare. Am avut onoarea să primim la Ministerul Finanţelor vizita guvernatorului Băncii Japoneze pentru Cooperare Internațională (JBIC), Nobumitsu Hayashi, alături de care am discutat despre dezvoltarea infrastructurii, proiecte de investiții și potențialele oportunități de finanțare.rut pe termen mediu”.”

This post was last modified on sept. 9, 2023, 11:10 PM 23:10

Disqus Comments Loading...