X

Romania: Anuntul de ULTIMA ORA, Masuri privind Austria dupa BLOCAREA Aderarii la Schengen

Romania vrea sa puna in aplicare o serie de masuri de ultima ora dupa ce Austria continua sa blocheze aderarea tarii noastre la Schengen, iar conform unui anunt oficial venit de la Sorin Grindeanu, de la Comisia Europeana sunt ceruti bani pentru infrastructura din tara, afectata de razboiul din Ucraina, dar si de blocarea aderarii.

Romania ar putea cere la venil de stat despagubiri de la Comisia Europeana pentru a acoperi pierderile pe care transportatorii le-aua vut dupa ce Austria a decis sa blocheze aderarea tarii noastre la Schengen, insa deocamdata totul este mentionat doar la nivel de discutie, fara a se crea vreu act oficial prin care sa se faca asta.

Romania este foarte serios afectata de blocarea aderarii la Schengen, fiind pierdute miliarde de euro anual din cauza acestei probleme, cu sanse foarte mici de a fi recuperat vreun ban de la Austria, dar Sorin Grindeanu da de inteles ca statul roman ar putea cere despagubiri de la Comisia Europeana, pentru transportatorii romani.

“Am avut o discuţie zilele trecute cu comisarul european Adina Vălean şi am spus că noi am băgat foarte mulţi bani. Dacă mergeţi acum pe DN2 spre Suceava, Siret, pe lângă Bacău, Focşani, o să vedeţi că e TIR lângă TIR, de Ucraina, ceea a dus totuşi la o degradare a acestei reţele şi am cerut bani.

Per total, am trimis aceste cereri, nu doar pe rutier, ci şi pe CFR, pe naval – două miliarde de euro. Am cerut colegilor mei şi până mâine la prânz să îmi prezinte o situaţie şi voi cere şi aceste sume sau statul român cred că ar fi bine să le ceară legate de costurile pe care le-au avut transportatorii pentru că nu am intrat în Schengen.”

This post was last modified on sept. 11, 2023, 12:07 AM 00:07

Disqus Comments Loading...