Austria: Karner ATAC Dur UE dupa Criticile de ULTIMA ORA ale Blocarii Aderarii Romaniei a Schengen

Austria Karner ATAC Dur UE Criticile ULTIMA ORA Blocarii Aderarii Romaniei Schengen

Austria ataca dur, prin ministrul de interne Gerhard Karner, cererile Comisiei Europene, facute prin presedintele Ursula Von der Leyen, cu privire la permitederea aderarii Romaniei la Schengen, impreuna cu Bulgaria, ea afirmand astazi intr-un discurs ca ambele tari au demonstrat ca pot si trebuie sa faca parte din acest sistem, desi guvernul de la Viena se opune vehement.

Austria a decis sa raspunda cu un atac la aceste cereri, Gerhard Karner afirmand ca in momentul de fata numarul mare de migranti impune mai multe controale la frontierele UE, nu extinderea Spatiului Schengen catre Romania si Bulgaria, reducandu-se astfel numarul de controale facute la frontiere, astfel ca veto-ul dat in decembrie 2022 nu ar urma sa fie ridicat prea curand.

Austria insista in continuare cu problemele sale privind numarul mare de cereri de azil si de migranti care ajung in propriul teritoriu, o problema fara sfarsit pentru guvernul condus de catre Karl Nehammer, iar Gerhard Karner s-a dovedit a fi omul perfect pentru a sustine in fata intregii Europe ideile radicale ale guvernului de la Viena, atat timp cat ele incat mai au justificare.

“Resping cererea președintelui Comisiei Uniunii Europene, Ursula von der Leyen, de ridicare imediată a blocadei austriece împotriva aderării Bulgariei și României la Schengen. Numărul migrației crește în prezent în Europa și se discută despre controale suplimentare la frontieră în multe țări, de exemplu în Germania cu Polonia.

În acest moment, nu are sens pentru mine să vorbesc despre extinderea spațiului Schengen cu includerea Romaniei si Bulgariei. Avem nevoie de mai multe controale, nu de mai puține. Lupta împotriva migrației ilegale și a criminalității de contrabandă trebuie să fie obiectivul central al Comisiei UE.”