X

Ministrul Educatiei: Deciziile de ULTIMA ORA pentru Scoli, ce Masuri Vizeaza Profesorii si Elevii!

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial o serie de decizii de ultima ora care vizeaza scolile din toata tara, iar asta pentru ca in atentia noastra sunt aduse masuri pentru elevi si profesori, deoarece sunt confirmate finantarile cerute de catre unele institutii de invatamant pana la finalul lunii martie a acestui an.

Ministrul Educatiei explica mai jos ca aceste finantari cuprind investitii pentru dotarea unitatilor de invatamant din multe regiuni ale tarii in urmatoarele luni, separat fiind vorba despre o informare referitoare la olimpiada europeana de informatica pentru juniori, la care elevii romani au obtinut rezultate foarte bune.

“Toate școlile care au solicitat dotări vor primi finanțare! În urma apelului de proiecte pentru dotarea unităților de învățământ și a unităților conexe, care a fost deschis la Ministerul Educației, în perioada 19 decembrie 2022 – 29 martie 2023, au solicitat și primit finanțare 5846 de școli și unități conexe, cuprinse în 2538 de proiecte. Cele 5846 de unități de învățământ și conexe au solicitat finanțare pe diverse investiții din cadrul apelului.

În ceea ce privește cele două investiții ce cuprind laboratoarele de informatică, doar 4419 din cele 5846 de școli și unități conexe beneficiare au cerut finanțare. Ținta estimată la momentul redactării PNRR-ului a fost de 5200. Deși calendarul a fost prelungit, durata apelului fiind de peste 3 luni, precum și după multiple discuții cu beneficiarii, rezultatul a rămas la 4419 cereri pentru laboratoarele de informatică.

Doar în urma acestui rezultat, Ministerul Educației a propus ajustarea țintei privind laboratoarele de informatică, fără a afecta, în vreun fel, acoperirea nevoii din teritoriu. Menționăm că, până în prezent, s-au semnat 2424 de contracte din cele 2538. În scurt timp vom finaliza încheierea tuturor contractelor, pentru ca toți beneficiarii acestora să poată să înceapă achizițiile pentru școli! Toate școlile vor primi finanțarea cerută, pentru investițiile cerute!

𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 – 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐥 𝐈 𝐩𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐚𝐥𝐢𝐢 𝐥𝐚 𝐎𝐥𝐢𝐦𝐩𝐢𝐚𝐝𝐚 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐣𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫𝐢!!! Astăzi, 13 septembrie 2023, la Kutaisi, Georgia, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a VII-a ediții a Olimpiadei Europene de Informatică pentru juniori, ediție la care au participat 96 de concurenți din 24 de țări. România ocupă locul I pe medalii în clasamentul celor 24 de țări participante și rămâne.

In continuare, singura țară care reușește să cucerească medalia de aur la fiecare dintre cele șapte ediții anterioare! Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative: Daniela Lica, Centrul Județean de Excelență Prahova, Ploiești; Bogdan-Ioan Popa, Universitatea București.”

This post was last modified on sept. 13, 2023, 6:42 PM 18:42

Disqus Comments Loading...