Sorin Grindeanu: Anunturile de ULTIM MOMENT cu Vesti despre Autostrazi care vor Bucura Multi Romani!

Sorin Grindeanu Anunturile ULTIM MOMENT Vesti Autostrazi Bucura Multi Romani

Sorin Grindeanu a facut in mod oficial cateva anunturi de ultim moment cu vesti foarte importante care vor bucura milioane de romani, iar asta pentru ca ele sunt asteptate de ani de zile de catre foarte multa lume, iar acum in final avem noutati cu privire la ceea ce se intampla in aceasta perioada in tara.

Sorin Grindeanu vorbeste mai jos despre faptul ca saptamana viitoare se va ajunge la 1.000 de km de autostrada si drumuri expres dati in folosinta in Romania, iar pana la final de 2024 vor exista inca 250 km de autostrada pe care vom putea circula, dar desigur ca exista si probleme cu constructiile acum.

“Până la finalul anului viitor, minim 250 de km de autostradă vor fi daţi în circulaţie. Cred că săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 de km, fiindcă se dă în circulaţie lotul de la Nuşfalău la Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvaniei, şi atingem acea bornă de 1.000 de km. în jurul Bucureștilor A0. Avem un tronson care în mare leagă DN 1 pe partea de nord, DN 1 aproape de DN 2 și care va fi dat în circulație.

Sunt aproximativ 20 de kilometri, care va fi dat în circulație într-o lună. După care am mers pe A0 Sud, cele trei loturi care, de asemenea, se lucrează și sunt într-un stadiu avansat. Unul din aceste loturi 100% va fi dat în circulație anul acesta. Există semne de întrebare vizavi de al doilea lot și semnele de întrebare sunt legate de, să spunem, și de o anumită stare a vremii, că dacă avem pe final de toamnă o vreme super ploioasă.

Asta încetinește ritmul în șantiere. Ideea este, așa cum spunea și prim-ministrul, ca la anul, de la Craiova, cel puțin pe această variantă sudică, de la Craiova până la Constanța să se poată circula pe autostradă. Acum venim pe zona aceasta de la Ploiești încoace, pe primul tronson de la Dumbrava la Mizil, pe mare parte din el, lucrurile stau bine.

Au fost deblocate toate lucrurile, pe care dvs. le știți, că au fost probleme cu gropile de împrumut, pânza freatică foarte sus, nivelul, și, de asemenea, descărcări arheologice foarte multe, neașteptat de multe. Dar aici ritmul e unul care, să spunem, e mulțumitor. Sper să recupereze și ultima parte de tronson, adică ultima.

Pe al doilea lot, care, așa cum știți, e Mizil-Pietroasele, dacă nu mă înșel, există o zonă de întârziere pe jumătatea care e în construcție cu compania din Bulgaria. Și acolo au fost blocaje de același tip, cum aminteam mai devreme, și aici le-am dat termen ca, într-o lună, să văd un ritm crescut, fiindcă altfel nu vreau să intrăm într-o zonă pe care nu mi-o doresc.”