Armata Romana: Actiunea de ULTIMA ORA a Militarilor Adusa in Atentia Tuturor Romanilor!

Armata Romana Actiunea ULTIMA ORA Militarilor Adusa Atentia Tuturor Romanilor

Armata Romana aduce in atentia a milioane de romani o actiune de ultima ora despre care foarte multa lume ar trebui sa stie, iar asta pentru ca vorbeste despre ceea ce au facut militarii din detasamentul “Gheparzii de Fier”, ei participand la un mars tactic, despre care puteti citi in informarea de mai jos.

Armata Romana a trimis detasamentul “Gheparzii de Fier” in luna aprilie in Polonia pentru a se antrena cu aliatii din cadrul NATO, in vederea cresterii interoperabilitatii in situatia in care ar fi nevoie de interventia lor, razboiul din Ucraina aducand amenintari aeriene tot mai aproape de granitele tarii noastre.

“„Gheparzii de Fier” – Marș tactic. Pentru că pregătirea nu se oprește niciodată, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier” din Polonia au executat zilele trecute un exercițiu de nivel tactic, cu scopul de a verifica timpii de reacție ai subunității și îndeplinirea procedurilor la primirea unei alerte de dislocare. Astfel, ei au executat un marș cu deplasare în teren variat și reaprovizionarea unor subunități în câmpul tactic.

Pe parcursul celor 12 ore ale desfășurării secvenței de instruire, militarii dobrogeni au verificat încadrarea în timpii de reacție prevăzuți la nivelul Grupului de Luptă NATO privind planificarea și executarea unor deplasări, orientarea pe hartă cu ajutorul coordonatelor și caracteristicilor terenului, concomitent cu realizarea tuturor măsurilor de siguranță pe itinerariile de deplasare.

Un alt criteriu validat pe timpul alertării a fost modul de funcționare și utilizare a mijloacelor de comunicații radio. „Dislocarea în permanență a subunităților, prin deplasare pe trasee diferite, reprezintă un obiectiv primordial de îndeplinit în orice misiune. O comunicare eficientă, prin intermediul tuturor mijloacelor avute la dispoziție, reprezintă un criteriu esențial și definitoriu pentru întreg personalul militar, în final acestea asigurând, atât siguranța trupelor cât și succesul oricăror misiuni.

Un feedback permanent permite atât primirea cât și transmiterea sarcinilor clar și concis, , cât și o coordonare permanentă asupra obiectivului stabilit.” ne-a împărtășit subofițerul specialist de comunicații și informatică din cadrul Detașamentului, sergent major Tiberius Mărginean. Începând cu luna aprilie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier”, generat de Batalionul 348 Apărare Antiaeriană „Dobrogea”.

Si coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din 2016.”