Marcel Ciolacu cere Grabirea Digitalizarii Serviciilor Publice din Romania

Marcel Ciolacu Grabirea Digitalizarii Serviciilor Publice Romania

Marcel Ciolacu cere grabirea digitalizarii serviciilor publice din Romania in momentul de fata, iar asta pentru ca a solicitat ministerelor sa prezinte pana la final de octombrie proiecte care sa duca la dezvoltarea de servicii publice digitale, astfel incat acestea sa poata intra in finantare in perioada viitoare.

Marcel Ciolacu vorbeste mai jos despre ceea ce ar trebui sa stie romanii cand vine vorba despre aceste servicii publice digitale, iar asta pentru ca este nevoie de timp ca proiectele pentru ele sa fie implementate, deci ramane de vazut cand le vom vedea in mod oficial.

“Până la sfârșitul lunii octombrie, solicit ministerelor să prezinte proiectele de dezvoltare a serviciilor publice digitale care intră la finanțare. Îmi doresc un plan coerent, concret, pe care să ni-l asumăm transparent și pe care să îl implementăm fără întârzieri. România nu poate progresa fără digitalizare.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan: Investim 524 de milioane de euro pentru dezvoltarea serviciilor publice electronice. Fonduri există, esențială în acest moment este capacitatea noastră de a le folosi eficient pentru îmbunătățirea relației dintre cetățean și stat. Întâlnirea de astăzi a avut scopul de a mobiliza toate resursele administrative pentru a ne asigura că nu ratăm această uriașă oportunitate.

În pregătirea portofoliului de proiecte ale instituțiilor publice centrale pentru apelurile dedicate e-guvernării, reprezentanții instituțiilor membre CERB au discutat cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, în coordonarea Secretarului General al Guvernului, Mircea Abrudean, despre statusul proiectelor de debirocratizare și situația proiectelor finanțate prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PoCIDIF) și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Premierul Marcel Ciolacu a prezidat astăzi, la Palatul Victoria, lucrările Comitetului pentru e-guvernare și reducerea birocrației (CERB), care au avut drept scop pregătirea portofoliului de proiecte ale instituțiilor publice pentru apelurile dedicate e-guvernării.”