X

Germania: Cererea IMPORTANTA cu Austria Acceptata de UE dupa BLOCAREA Aderarii Romaniei la Schengen

Germania a facut impreuna cu Austria si Franta o cerere foarte importanta catre Comisia Europeana, una care vizeaza Spatiul Schengen si poate avea impact asupra procesului de aderare al Romaniei, iar comisarul european pentru migratie, Dimitris Avramopoulos, a confirmat ca sunt pregatite schimbari importante de la Bruxelles in viitorul apropiat.

Germania vrea ca la granitele Schengen sa poata fi stabilite controale pentru durate de pana la 4 ani de zile din cauza amenintarilor teroriste, iar Comisia Europeana e de acord cu o perioada de 3 ani de zile, si asta in conditiile in care cere extinderea Spatiului Schengen pentru a include Romania si Bulgaria in cadrul acestui sistem, dupa 11 ani de asteptare.

Germania are controale la frontierele cu unele tari vecine, iar asta pentru ca vrea sa controleze fluxul de migranti, sustinand aceste tipuri de controale in timp ce deasemenea cere extinderea Spatiului Schengen pentru a include Romania, asa ca ramane de vazut ce va fi decis in final si ce se va face pentru a facilita indeplinirea obiectivelor tarii noastre.

“Comisia Europeana dorește să prelungească durata maximă a controalelor la frontieră în spațiul Schengen la trei ani. Termenele actuale pentru controalele la frontierele interne din cauza amenințărilor grave la adresa ordinii publice sau a securității interne pot să nu fie suficiente în toate cazurile. Securitatea în zonă poate fi realizată doar într-un cadru Schengen coordonat și unit și printr-un control efectiv al frontierelor externe.

Cele două țări din sud-estul Europei sunt necesare pentru aceasta. Libertatea de călătorie fără controale în spațiul Schengen este una dintre marile realizări ale integrării europene. În același timp, s-ar crea condiții mai stricte, astfel încât controalele la frontieră rămâne o excepție.”

This post was last modified on sept. 15, 2023, 9:04 AM 09:04

Disqus Comments Loading...