Italia: Masurile de CRIZA ale Giorgiei Meloni in Schengen, Impact pentru Aderarea Romaniei

Italia Masurile CRIZA Giorgiei Meloni Schengen Impact Aderarea Romaniei

Italia este obligata sa ia o serie de masuri de criza in aceasta perioada, premierul Giorgia Meloni anuntand in mod oficial faptul ca in momentul de fata este nevoie de oprirea migrantilor inainte ca ei sa ajunga pe tarmurile tarii, iar asta deoarece din acel punct retrimiterea lor in tarile de origine devine extrem de dificila.

Italia aplica aceste masuri de criza pentru ca nu mai are unde sa ii gazduiasca pe migrantii care ajung pe teritoriul sau, Spatiul Schengen fiind supus unei presiuni uriase in aceasta perioada in care Romania vrea sa adere, astfel ca Giorgia Meloni cere ajutorul Comisiei Europene pentru a face fata mai usor afluxului de migranti.

Italia si-a anuntat suportul pentru aderarea Romaniei la Schengen, chiar in cursul anului 2023, insa masurile de criza pe care Giorgia Meloni tot vrea sa le ia, ar putea fi o problema destul de serioasa care sa afecteze procesul prin care vrea sa treaca tara noastra, mai ales ca Austria inca blocheaza dosarul in Consiliul JAI.

“Prioritatea e sa nu-i lăsați să vină la noi. În urmă cu ceva timp, le-am comunicat partenerilor noștri că nu i-am mai putea primi automat pe așa-zișii “dublinezi”, deoarece punctele noastre fierbinți sunt pline și UE nu ne ajuta în apărarea frontierelor externe. Oprirea primirii migranților din Franța și Germania ? Mă așteptam, parțial da.

Cu toate acestea, locurile de primire ele sunt secundare, foarte puțini oameni au fost relocați. Problema este oprirea sosirilor. Nuu împărtășeșc ideile celor care sustin instrumental că migrația va contribui la creșterea populațiilor noastre. O parte din migrația regulată, acolo unde este necesar și pe deplin integrată, poate reprezenta o contribuție pozitivă la economiile noastre.”