X

Austria: Anunturi de ULTIMA ORA din Romania privind Aderarea la Schengen cu Forta

Austria a intrat in ultimele zile in atentia intregii Europe, dupa ce initial Ursul Von der Leyen a atacat guvernul de la Viena din cauza veto-ului dat in decembrie 2022 aderarii Romaniei la Schengen, iar mai apoi inclusiv premierul Romaniei, Marcel Ciolacu, a anuntat ca o viitoare decizie va fi atacata la CJUE.

Austria are deja un proces deschis impotriva ei la Curtea de Justitie a UE, europarlamentarul Eugen Tomac fiind cel care a initiat actiunea impotriva tarii care ne interzice aderarea la Schengen, dar inca din 6 februarie, Marcel Ciolacu afirmand ca termenul pentru a initiat o asemenea actiune ar fi trecut deja, dar el s-ar putea alatura celei existente.

Austria urmeaza sa mai fie intrebata in octombrie sau decembrie daca va permite aderarea Romaniei la Schengen, sau cel putin asta da de inteles Marcel Ciolacu, care afirma ca Spania va pune pe ordinea de zi a cel putin unui consiliu JAI problema aderarii Romaniei, iar daca va exia un nou veto, el va fi atacat la CJUE.

“Guvernul poate merge mâine la CJUE. Spun de aproape un an că singura cale scurtă pe care o avem la dispoziție pentru a intra în Schengen cât mai curând este un proces la CJUE. De aceea, am deschis o acțiune la Curtea de Justiție a Uniunii Europene(CJUE) în data de 6 februarie împotriva Consiliului Uniunii Europene.

Pentru a constata abuzul de drept al Austriei și încălcarea Tratatului Uniunii Europene și a Tratatului de Funcționare a UE privind accesul României în spațiul Schengen. Mă bucur că, după ce Comisia Europeană a transmis CJUE că susține demersul pe care l-am inițiat împotriva Austriei, Guvernul României ia în calcul să se alăture acestui proces.”

This post was last modified on sept. 19, 2023, 4:32 PM 16:32

Disqus Comments Loading...