X

Ministrul Apararii: Actiunea de ULTIMA ORA si Anuntul Oficial privind Parlamentul Romaniei

Ministrul Apararii aduce in atentia romanilor din intreaga tara o actiune de ultima ora pe care a desfasurat-o, iar asta pentru ca vorbim despre implicarea Parlamentului Romaniei, dupa ce Armata Romana a descoperit si examinat fragmentele unor drone similare cu cele folosite de Rusia in razboiul din Ucraina.

Ministrul Apararii explica mai jos ceea ce le-a dezvaluit Parlamentarilor din Romania cu privire la ancheta derulata de catre Armata Romana cu privire la fragmentele de drone care au cazut in tara noastra, granitele fiind monitorizate in continuare cu foarte mare atentie de catre soldatii romani.

“Întâlnirea periodică cu parlamentarii din comisiile pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a fost dedicată situației generate de identificarea pe teritoriul național a unor fragmente de drone similare celor folosite de forțele ruse, în contextul intensificării atacurilor Federației Ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre. În cadrul întrevederii au fost prezentate aspecte preliminare ale expertizelor probelor.

Ridicate din cele trei locuri din județul Tulcea în care au fost identificate fragmente de drone. De asemenea, am informat deputații și senatorii despre măsurile luate de MApN pentru reducerea riscurilor asociate atacurilor ruse asupra porturilor ucrainene pentru zonele de pe teritoriul României aflate în imediata apropiere.

Reprezentanții partidelor parlamentare în comisiile de apărare au adresat întrebări ministrului Angel Tîlvăr cu privire la subiectul principal aflat în discuție, precum și pe alte teme de interes din sfera securității și apărării, aflate în competența Ministerului Apărării Naționale. Ministrul Angel Tîlvăr a mulțumit membrilor comisiilor reunite de apărare pentru deschiderea permanentă la dialog.

Sprijinul constant acordat priorităților legislative ale instituției, precum și pentru participarea și implicarea în inițiativele și activitățile organizate de MApN. „Întâlnirile periodice pe care le avem – și cred că, statistic, suntem una dintre instituțiile care se întâlnește cel mai des cu comisiile tutelare din Parlament, precum și consultările curente pe care le avem în alte diferite formate contribuie în mod direct la consolidarea politicii de apărare a României.

Prin discuțiile pe care le purtăm în plenul comisiilor, prin schimbul permanent de opinii, prin informațiile pe care le punem permanent, cu toată deschiderea, la dispoziția Parlamentului, prin sprijinul pe care dumneavoastră, senatorii și deputații din comisiile de apărare, îl asigurați promovării agendei noastre legislative, demonstrăm că securitatea României reprezintă un obiectiv fără culoare politică, iar interesele noastre de a asigura românilor un climat de siguranță și normalitate, mai ales în acest mediu de securitate, sunt în convergență”, a declarat Angel Tîlvăr.”

This post was last modified on sept. 19, 2023, 5:06 PM 17:06

Disqus Comments Loading...