X

Ministrul Apararii: Decizie de ULTIMA ORA a SUA pentru Romania in Plin RAZBOI in Ucraina

Ministrul Apararii le vorbeste in mod oficial romanilor despre o decizie de ultima ora care a fost luata de catre SUA pentru Romania in plin razboi in Ucraina, iar asta deoarece Angel Tîlvăr a avut o intalnire cu ambasadorul SUA in Romania, care a anuntat intentia de suplimentare a patrulelor aeriene cu avioane F-16.

Ministrul Apararii detaliaza mai jos ceea ce face Armata Romana in aceasta perioada complicata generata de catre atacurile cu drone lansate de catre Rusia impotriva porturilor ucrainiene de la Dunare, iar SUA ajuta Romania prin suplimentarea trupelor de politie aeriana, dar si cu alte masuri in cadrul NATO.

“Situația de securitate de pe flancul estic al #NATO este o preocupare constantă pentru noi și aliații noștri. Am discutat, din nou, despre impactul pe care războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina îl are asupra securității regionale, cu ambasadorul SUA în România, ES Kathleen Kavalec. În ceea ce privește recentele atacuri cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Am transmis că #MApN monitorizează cu acuratețe situațiile pe timpul atacurilor și pentru a reduce riscurile în zonă. Totodată, suntem în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri. Este important să suplimentăm misiunile NATO de poliție aeriană, iar decizia SUA de a disloca aeronave F-16 în România.

Constituie încă un sprijin în consolidarea posturii aliate de apărare pe flancul estic și de descurajare a oricărei agresiuni împotriva teritoriului României și al #NATO. România rămâne un pilon de stabilitate în arhitectura de securitate aliată la Marea Neagră. Totodată, ministrul a evidențiat sprijinul consistent al SUA pentru avansarea proiectului Centrului de Pregătire F-16 din România.

O resursă importantă în instruirea de înaltă calitate a piloților români, precum și a celor din state aliate și partenere, inclusiv Ucraina. Ambasadoarea Kavalec a subliniat angajamentul SUA de a continua să furnizeze asistență României pentru consolidarea capacităților sale de apărare și de a contribui substanțial la întărirea apărării și descurajării aliate pe flancul estic.

„Runda de dialog strategic în cadrul Grupului la nivel înalt în domeniul apărării cu Statele Unite ale Americii desfășurată săptămâna trecută la Washington a reprezentat un moment oportun și un indicator semnificativ al cooperării noastre strânse în domeniul apărării. Condamnăm cu fermitate escaladarea neprovocată a acestui război de către Rusia și rămânem strâns angajați pe viitor în dialogul și cooperarea cu România”, a declarat Kathleen Kavalec.”

This post was last modified on sept. 19, 2023, 10:38 AM 10:38

Disqus Comments Loading...