X

Ministrul Energiei: Vestile Bune pentru Milioanele de Romani in Bucuresti

Ministrul Energiei are multe vesti foarte bune pentru milioane de romani din intreaga Bucuresti, iar asta pentru ca in atentia oamenilor aduce faptul ca a fost in sfarsit inteles apelul sau de catre primarul Nicusor Dan, Consiliul General al orasului aproband plata a 406 milioane de LEI catre Termoenergetica.

Ministrul Energiei vorbeste deasemenea mai jos si despre faptul ca face o vizita de lucru de 2 zile in Canada, mergand acolo sa discute despre dezvoltarea programului nuclear civil romanesc, inclusiv in ceea ce priveste unitatile 3 si 4 de la Cernavoda, dupa cum puteti vedea ma ijos chiar acum.

“Sunt în Ottawa pentru o vizită de lucru de două zile. Mâine voi face un anunț important despre viitorul programului nuclear civil românesc, inclusiv despre unitățile 3 și 4 de la Cernavodă. Sunt cele două noi reactoare la care lucrăm împreună cu partenerii canadieni.

Între timp, am aflat vești bune din țară. Primarul Nicușor Dan a înțeles apelurile pe care le-am făcut în mod repetat pentru rezolvarea problemei termoficării din București. Astăzi, Consiliul General a aprobat plata a 406 milioane lei către Termoenergetica.

Acum aștept ca ELCEN, compania care produce agentul termic pentru peste un milion de bucureșteni, companie aflată sub autoritatea ministerului energiei, să primească de la Termoenergetica sumele datorate, de aproximativ 1 miliard de lei. Asta ca să trecem cu bine de această iarnă.

Pentru asta e nevoie de implicare și responsabilitate. Soluția rămâne o singură companie integrată pentru sistemul de termoficare al Bucureștiului. Reiterez că ministerul energiei este dispus să facă aceste demersuri, dar pentru asta avem nevoie de un dialog cu Primăria Generală.”

This post was last modified on sept. 19, 2023, 12:17 AM 00:17

Disqus Comments Loading...