Ministrul Familiei aduce in atentia a milioane de romani actiunile pe care le-a desfasurat in ultima perioada, iar asta deoarece va avea intalniri importante in Spania cu reprezentantii autoritatilor locale, pentru a discuta despre masuri menite sa imbunatateasca inclusiv ceea ce primesc romanii in materie sociala.
Ministrul Familiei explica mai jos ce anume intentioneaza sa faca in cadrul acestor intalniri, deci vorbim despre decizii foarte importante care sunt aduse in atentia romanilor, asa ca e bine ca toata lumea sa stie ce fac autoritatile in aceasta perioada pentru binele nostru, masurile fiind unele extrem de bune.
““Cum să angajezi Europa în fața tinerilor săi? Educația, drepturile și bunăstarea tinerilor” este tema întâlnirii informale a miniștrilor educației și tineretului care se desfășoară, astăzi și mâine, în Zaragoza, sub Președinția Spaniolă a Consiliului Uniunii Europene. Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse.
În intervenția mea, am subliniat politicile de succes dedicate tinerilor, pe care Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse le are în desfășurare: programele de creditare Student Invest și Family Start, programul de creștere a natalității, la care doar anul acesta au aplicat peste 9.000 de persoane, Programul de Tabere ARC, care s-a bucurat de prezența a peste 5.000 de tineri români din diaspora și din comunitățile istorice.
Dar și Tabăra Națională a Studenților, la care numai în acest an au participat peste 4.000 de tineri. Am împărtășit și detalii despre campania națională de informare a tinerilor instituționalizați și a mamelor minore, pentru ca aceștia să-și cunoască drepturile la ieșirea din sistem, dar și obligațiile. În plus, am subliniat faptul că țara noastră face pași importanți pentru adoptarea Strategiei Naționale pentru Tineret și se lucrează intens la o nouă Lege a Tineretului.
Am reiterat faptul că este important să se stabilească, la nivelul Uniunii Europene, mecanisme care să permită participarea structurată și accesibilă a tinerilor, cum ar fi consiliile pentru tineret, consiliile consultative, platformele online și consultările axate pe tineret. Aceste mecanisme ar trebui să asigure că tinerii au o oportunitate reală de a influența deciziile politice.
Si că vocile lor sunt luate în serios în procesul decizional al UE. Nu în ultimul rând, am salutat succesul programelor europene #Erasmus+ și #DiscoverEU. Peste 10 milioane de tineri europeni s-au înscris, de-a lungul timpului, la schimburile academice și culturale din cadrul Erasmus+. Trebuie să lucrăm împreună pentru a dezvolta și mai mult aceste proiecte.”
This post was last modified on sept. 20, 2023, 11:06 AM 11:06