Raiffeisen Bank: Anuntul Oficial pentru Clientii Romani, IMPORTANTE Masuri Luate

Raiffeisen Bank Anuntul Oficial Clientii Romani IMPORTANTE Masuri Luate

Raiffeisen Bank isi anunta in mod oficial clientii din toata Romania cu privire la masurile foarte importante pe care le-a luat in cursul anului 2022, iar asta deoarece compania a decis sa reduca impactul negativ asupra mediului pe care il are activitatea sa, iar mai jos puteti vedea exact ceea ce s-a intamplat in urma aplicarii lor.

Raiffeisen Bank explica mai jos felul in care activitatea sa a ajutat la protejarea naturii in cursul anului 2022, iar acestea sunt doar unele dintre masurile foarte importante pe care banca le ia pentru romanii din intreaga tara si nu doar atat, asa ca merita sa ne uitam la felul in care isi desfasoara activitatea.

Raiffeisen Bank: Anuntul Oficial pentru Clientii Romani, IMPORTANTE Masuri Luate

Anul 2022 a însemnat pentru Raiffeisen Bank un progres pentru reducerea impactului negativ asupra mediului, atât prin îmbunătățirea proceselor interne, cât și prin alte acțiuni bancare responsabile.

Prin rolul nostru de finanțator am scăzut, indirect, impactul negativ asupra mediului, prin acțiuni de finanțare, produse și servicii bancare:

  • 17.635 tone de CO2 au fost economisite anual prin portofoliul de credite verzi (clădiri verzi, transport ecologic și energie regenerabilă).
    Pentru îmbunătățirea proceselor interne, ne-am concentrat pe eficientizarea consumului de resurse:
  • 33,26% (5.018,21 MWh) din totalul energiei electrice consumate provine din surse regenerabile;
  • reducerea cu ~20% a consumului de hârtie utilizată în procesele interne;
  • >1,6 mil. euro au fost investiți pentru înlocuirea echipamentelor de climatizare (răcire și încălzire);
  • suma folosită pentru achiziționarea energiei verde din agențiile noastre a fost de 4,1 mil. lei.