X

Sorin Grindeanu: Importante Anunturi de ULTIMA ORA privind Autostrazile si Drumurile Expres Noi din Romania

Sorin Grindeanu face o serie de foarte importante anunturi de ultima ora cu privire la autostrazile si drumurile expres care urmeaza sa fie construite, sau finalizate, in Romania in perioada urmatoare, iar asta pentru ca vorbim despre decizii care ar trebui sa fie cunoscute de catre foarte multi dintre romani acum.

Sorin Grindeanu explica mai jos ceea ce se intampla in domeniul infrastructurii in Romania in perioada imediat urmatoare, asa ca vorbim despre vesti extrem de bune care nu ar trebui sa fie trecute cu vederea, pentru ca unele dintre masuri sunt asteptate de ani de zile de catre romani.

“Undă verde pentru proiectarea și execuția a 3 sectoare de autostradă! 63,66 km de autostradă și încă 5,6 km drum de legătură (la profil de Drum Expres) vor fi realizați în baza celor 3 contracte semnate astăzi. Toate sunt finanțate prin fonduri europene și au o valoare însumată de 3,56 miliarde lei (fără TVA). Secțiunea 3 din A8 (Leghin- Târgu Neamț) este finanțată prin #PNRR, iar celelalte două- Lotul 1 al A0 Nord (Joița- Corbeanca).

Si Tronsonul 4 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (Sâmbăta de Sus- Municipiul Făgăraș) sunt finanțate prin Programul Transport (#PT). Mâine dăm în circulație cei 13 kilometri din Autostrada Transilvania. E vorba de Nușfalău – Suplacu de Barcău. Se ajunge într-un final după 30 și ceva de ani de la Revoluție să atingem așa cum spunea domnul prim-ministru în sfârșit borna de 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres.

În acest moment sunt contracți aproape 760 kilometri de autostradă și drum expres. Deci sunt contractele semnate, asta înseamnă că sunt în derulare. Termenele de finalizare – ultimul, este în 2028. Deci, în cinci ani, ar trebui ca cel puțin acești 760 de kilometri să fie în plus. Mai mult decât atât, sunt încă 500 de kilometri,.

Astăzi când vorbim, care sunt aflați în diverse stadii ale licitațiilor, înainte de semnarea contractelor. Ceea ce ne face să fim optimiști că până în maxim 2030 atingem cealaltă mie de kilometri. Este absolut realizabil acest lucru. Am pus ca țintă ca până la sfârșitul anului viitor să dăm în trafic minimum 250 de kilometri de autostradă și drum expres.

Probabil că în următoarele două, trei săptămâni vom avea un manager general care provine din zona aceasta, să zicem corporatistă, şi care nu neapărat are o legătură cu zona de aviaţie, dar are foarte mare legătură cu modul în care se conduce o companie, o multinaţională. Poate că asta este soluţia pentru a ieşi din acest cerc vicios.”

This post was last modified on sept. 20, 2023, 5:52 PM 17:52

Disqus Comments Loading...