X

Ministerul Apararii: IMPORTANTA Actiune de ULTIMA ORA a Armatei Romane Confirmata Oficial

Ministerul Apararii transmite o informare de ultima ora foarte importanta, care are menirea de a aduce in atentia oamenilor din intreaga tara ceea ce s-a intamplat in cursul zilei de ieri, cand o nava sub pavilionul Togo a raportat o explozie la bord, Fortele Navale Romane fiind implicate in investigarea ei.

Ministerul Apararii explica mai jos cum a actionat Armata Romana pentru a identifica sursa problemei si a vedea cat de grava este situatia, iar asta pentru ca vorbim despre o problema foarte delicata, in special in contextul razboiului din Ucraina, care provoaca foarte multa tensiune in zona Marii Negre in aceasta perioada.

“Cu privire la situația navei comerciale Seama, sub pavilion Togo, care a raportat o explozie la bord în cursul dimineții de 20 septembrie, în jurul orei 6.50, conducerea Statului Major al Forțelor Navale a ordonat, conform procedurilor operaționale, trimiterea către raionul maritim Sulina, pentru a acționa în sprijinul autorităților civile responsabile de intervenție și pentru cercetarea raionului, a puitorului de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” 274, cu o grupă de scafandri EOD la bord.

Nava militară a plecat din portul militar Constanța în jurul orei 08.15. De asemenea, un elicopter IAR-330 Puma din serviciul de căutare-salvare, din dotarea Forțelor Aeriene Române, este pregătit pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu să intervină, în funcție de solicitări. Planurile de activități și procedurile operaționale ale Forțelor Navale Române au fost adaptate rapid la situația actuală de securitate, odată cu declanșarea războiului din Ucraina în luna februarie a anului 2022.

Pentru a răspunde eficient la un mediu divers de amenințări în spațiul maritim, contribuind astfel la asigurarea securității colective a Alianței Nord-Atlantice. Forțele Navale Române desfășoară în permanență de monitorizare în Marea neagră, cu nave militare, elicoptere IAR-330 Puma Naval, drone de cercetare maritimă, detașamente de scafandri de luptă EOD (specializate în lupta contra dispozitivelor explozive).

Si prin Centrul de Date pentru Lupta contra Minelor din subordinea Direcției Hidrografice Maritime. Ieri a fost ziua specialiștilor în arma artilerie și rachete antiaeriene, iar sublocotenent Roxana Caldare este unul dintre aceștia, în cadrul Batalionului 954 Artilerie Antiaeriană.

,,Ținuta militară fură ochii oricărui copil, dar prezența, atitudinea și dedicarea militarilor pentru ceea ce sunt și fac m-au fascinat. Cred că fi militar este un stil de viață, care combină spiritul riguros, temperamentul dinamic, capacitatea de sacrificiu, efortul și voința. Întâmplarea a făcut să aleg această armă și să-mi dedic viața misiunilor de apărare a spațiului aerian.”

This post was last modified on sept. 21, 2023, 11:46 AM 11:46

Disqus Comments Loading...