Ministrul Educatiei anunta un foarte important proiect national cu impact in scolile din toata Romania, iar asta deoarece in atentia oamenilor este adusa una dintre problemele cele mai mari, constientizarea si prevenirea pericolelor din mediul online, ea fiind exacerbata in perioada pandemiei de Coronavirus.
Ministrul Educatiei explica mai jos de ce este necesar un important proiect national de acest gen, pentru scolile din toata Romania, dar vorbeste deasemenea inclusiv despre semnarea unui document pentru recunoasterea reciproca a actelor de studii intre institutiile de invatamant din Ucraina si Romania.
“Proiectul național de conștientizare şi prevenire a pericolelor din mediul online, #SiguranţaOnline, inițiat de Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică şi Asociația Română a Băncilor, este completat cu o nouă resursă educativă de benzi desenate: „Întâmplări din viața digitală” – al treilea sezon al aventurilor familiei Webster.
Seria de benzi desenate „Întâmplări din viața digitală” abordează problemele pe care oricare dintre membrii unei familii le poate întâmpina în lumea digitală: escrocherii online, tentative de șantaj, teorii ale conspirației, site-uri cu conținut neplăcut, dependență de ecran și diverse tipuri de înșelătorii online. Pornind de la aventurile familiei Webster, cititorilor li se arată cum să se comporte în mod responsabil în astfel de situații periculoase.
În plus, fiecare poveste este însoțită de sfaturi practice pentru a evita capcanele internetului. Broșura beneficiază de expertiza în materie de securitate cibernetică a instituțiilor specializate din Elveția și a fost publicată în limba română cu sprijinul Oficiului Federal elvețian de Comunicații, al Ambasadei Elveției la București, al Centrului de training Swiss Webacademy din Sibiu.
Al Poliției Române, al Directoratului Național de Securitate Cibernetică, al Ministerului Educației, al Asociației Române a Băncilor, al Microsoft, al Camerei de Comerț Elveția-România și al Swiss Sponsors’ Fund. Broșura „Intâmplări din viaţa digitală” va fi lansată în cadrul Congresului Cybersecurity Dialogues, caer are loc la Sibiu, în perioada 20 – 22 septembrie 2023. În cadrul relațiilor bilaterale dintre România și Ucraina.
Recunoașterea reciprocă a actelor de studii și a titlurilor științifice eliberate de instituții de învățământ acreditate în România și în Ucraina este guvernată de Convenţia dintre Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind recunoaşterea şi echivalarea reciprocă a actelor de studii şi a titlurilor ştiinţifice eliberate în România şi în Ucraina, semnată la Bucureşti la 19 februarie 1999, ratificată de România prin Legea nr. 200/24 decembrie 1999. Acordul în vigoare din 1999 nu a fost amendat până în prezent.”