X

Austria: Masurile Oficiale de ULTIMA ORA Agreate de Romania pentru Aderarea la Schengen in 2023

Austria forteaza Romania sa agreeze o serie de noi masuri de ultima ora, pentru ca aderarea la Schengen sa fie permisa, poate chiar in cursul anului 2023, Guvernul Romaniei anuntand aprobarea unui acord administrativ semnat pe 23 august cu guvernul de la Viena, pentru reprimirea azilantilor in baza prevederilor regulamentului Dublin.

Austria vrea sa forteze Romania sa reprimeasca migrantii care depun cereri de azil in tara noastra la intrare, iar apoi merg pe teritoriul austriac, la respingere ei trebuind sa fie retrimisi in Romania pentru repatriere, iar Karl Nehammer vrea sa forteze Romania sa onoreze acest regulament, pentru a ii permite aderarea la Schengen cat mai rapid.

Austria cere masuri similare si de la alte tari din Uniunea Europeana, dar cum ele sunt deja in Schengen, nu se uita prea serios la ce vrea Karl Nehammer, insa Guvernul Romaniei a adoptat deja acordul administrativ pentru a mai face pe plac membrilor guvernului de la Viena, in speranta ca veto-ul din decembrie 2022 sa se schimbe, poate pana la final de an.

“Guvernul României a aprobat miercuri un acord administrativ corespunzător intre ministerele de interne din Romania si Austria. Implementarea Acordului administrativ aprobat prin hotărârea Guvernului contribuie la simplificarea şi reducerea duratei pentru procesarea cererilor de preluare sau reprimire şi reprezintă un pas înainte în efortul de a combate abuzul la procedura de azil şi mişcările secundare atât în plan naţional, cât şi european.

Acordul stabileşte modalităţile practice pentru o aplicare mai eficientă a prevederilor Regulamentului Dublin între Părţi, autorităţile competente pentru implementare, aspectele procedurale şi termenele limită pentru trimiterea şi soluţionarea cererilor de preluare sau reprimire a solicitanţilor de azil, procedurile de preluare şi reprimire şi răspuns la cereri.”

This post was last modified on sept. 22, 2023, 7:31 PM 19:31

Disqus Comments Loading...