X

Ministrul Sanatatii: Anunturi de ULTIMA ORA in Atentia a MILIOANE dintre Romani!

Ministrul Sanatatii aduce o serie de anunturi de ultima ora in atentia a milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca vorbeste despre ceea ce ar trebui sa stie oamenii in legatura prezenta sa la Adunarea Generala a ONU in cursul acestor zile, una extrem de importanta pentru a extinde cooperarea autoritatilor romane cu cele din alte state si nu numai.

Ministrul Sanatatii explica mai jos ce fel de discutii au fost purtate pana in momentul de fata, dar si ce fel de masuri se vor lua pentru ca accesul la servicii medicale sa fie extins in cursul anilor urmatori, mai mult decat atat, fiind facute si anunturi oficiale cu privire la masurile din tara noastra pentru a imbunatati serviciile medicale pentru oameni.

“Sănătatea e prioritară la Adunarea Generală a Națiunilor Unite! Șefi de stat și de guvern au participat la plenarele și panelurile de discuții dedicate accesului universal la servicii de sănătate, eliminării tuberculozei până în anul 2030 și pregătirilor statelor membre în caz de criză medicală.

Ministerul Sănătății din România participă în Statele Unite ale Americii cu o delegație formată din ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și Secretarul de Stat Alexandru Rogobete. Intervențiile ministrului Sănătății au fost făcute în adunarea generală și panelurile legate de accesul universal la servicii de sănătate și cele legate de combaterea tuberculozei.

De asemenea, ministrul Rafila a fost desemnat să conducă panelul la nivel înalt al Adunării Generale ONU dedicat tuberculozei. Tuberculoza rămâne o problemă de sănătate publică la nivel global cu zeci milioane de cazuri noi și peste 1.6 milioane de decese anual! Programul Națiunilor Unite, STOP-TB, condus la nivel global de compatrioata noastră, Dr. Lucica Dițiu, a făcut progrese remarcabile!

Tinta este de a reduce numărul de cazuri cu 80% și mortalitatea cu 90% la nivel global. În România, dezvoltarea prevenției, depistarea activă a cazurilor în comunitățile vulnerabile s-a intensificat în ultimii doi ani! Țara noastră asigură diagnostic și tratament gratuit, inclusiv pentru cazurile de tuberculoză multirezistentă. Ministerul Sănătății a dotat Spitalul Municipal din Lupeni cu un echipament RMN nou!

Acum are loc instalarea echipamentului de înaltă performanță! Pacienții din Lupeni și din împrejurimi vor avea acces la diagnostic performant la ei acasă! Investiția se ridică la 6 milioane de lei și este suportată din bugetul Ministerului Sănătății! Susținem autoritățile locale care au vocația construcției unui sistem de sănătate cât mai bun pentru oameni! Sănătate pentru oameni!”

This post was last modified on sept. 22, 2023, 9:04 PM 21:04

Disqus Comments Loading...