X

ING Romania: Informarea cu o AVERTIZARE de ULTIMA ORA pentru Clientii Romani

ING Romania ii informeaza in mod oficial pe clientii romani din toata tara in legatura cu o avertizare de ultima ora despre care ei ar trebui sa stie, iar asta deoarece vorbim despre informatii care ne ajuta sa ne dam seama cand cineva incearca sa ne transforme intr-o victima a unei scheme de fraudare financiara.

ING Romania explica mai jos cum ar trebui sa ne protejam impotriva fraudelor cu investitii, iar asta pentru ca exista destui romani in tara care ar fi putut avea parte de protectie mai buna in situatii de acest gen, dar au devenit victimele celor care au vrut doar sa le faca rau, fara sa le pese de altceva.

Cum să te ferești de poveștile care promit finaluri prea fericite?

Ignoră emailurile, mesajele private sau campaniile promovate pe rețelele sociale care oferă câștiguri ușoare. Cel mai probabil sunt povești de adormit copii.

Închide fără să eziți apelurile care îți comunică „oferte de creditare de nerefuzat” sau „investiții cu profituri garantate”.

În investiții nimic nu e garantat. Nu transmite date personale sau copii ale actelor de identitate prin intermediul rețelelor sociale sau prin email.

Nu completa datele cardului și nici credențialele aplicației de internet banking pe paginile (link-urile) primite de la așa-zișii brokeri de investiții. E modul lor de a ți le pescui.

Nu instala aplicații care oferă acces la distanță, la cererea persoanelor care te abordează, pe dispozitivele utilizate (de ex Anydesk, TeamViewer). Nu oferi acces (remote/screensharing) la dispozitivele tale.

Verifică datele companiei sau ale persoanei care îți face „oferta”, chiar dacă aceasta este din străinătate, pentru a te asigura că nu e o vulpe șireată.

În cazul în care susține că reprezintă o companie autorizată, verifică informația la organul de autorizare din țara respectivă.

Ia aminte că, în România, promovarea serviciilor şi activităţilor de investiţii prin intermediul unor furnizori de tip „call center” este interzisă și este calificată drept infracțiune.

This post was last modified on sept. 23, 2023, 9:54 AM 09:54

Disqus Comments Loading...