X

Ministrul Agriculturii: Actiuni de ULTIMA ORA in Romania, Anuntul Oficial pentru Oamenii din Tara!

Ministrul Agriculturii le-a dezvaluit romanilor din intreaga tara o serie de actiuni de ultima ora pe care le-a desfasurat in Romania, iar asta pentru ca vorbeste despre o noua vizita facuta in judetul Buzau, acolo Florin Barbu mergand la doua ferme de reproductie suine si o ferma de crestere a puilor.

Ministrul Agriculturii detaliaza deasemenea mai jos informatii cu privire la ceea ce inseamna inclusiv stimularea productiei de animale in Romania, ceva extrem de important pentru sustinerea economiei pe termen lung, iar asta deoarece autoritatile incearca sa aduca in atentie mai multe proiecte derulate.

“Vizită de lucru a ministrului agriculturii în județul Buzău. Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, a efectuat vineri, 22 septembrie 2023, o vizită de lucru la două ferme de reproducție suine și o fermă de creștere a puilor de carne pe așternut permanent, din județul Buzău, beneficiare ale celor două programe de sprijin derulate de MADR pentru activitatea de reproducție în sectorul suin și sectorul creșterii păsărilor.

Florin Barbu a discutat cu beneficiarii și a putut observa și evalua la fața locului stadiul de execuție al proiectelor de investiții. Oficialul MADR i-a asigurat pe fermieri de deschiderea și susținerea sa și a Ministerului Agriculturi și Dezvoltării Rurale pentru finalizarea finanțărilor. Ministrul le-a transmis fermierilor că sectorul suin și avicol reprezintă o prioritate.

Iar stimularea reproducției la porc și pasăre este esențială pentru îmbunătățirea nivelului de performanță și sustenabilitate a fermelor de reproducție și a stabilizării producției de carne, precum și pentru creșterea veniturilor crescătorilor de porcine și păsări, asigurarea necesarului de material biologic pentru popularea fermelor. Un alt obiectiv vizitat a fost Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău.

Iar aici ministrul a avut o întrevedere cu directorul Costel Vânătoru și cercetători din cadrul instituției.  Ministrul Florin Barbu a subliniat că resursele genetice conservate în cadrul Băncii de Gene vin în sprijinul fermierilor și contribuie la salvarea patrimoniului genetic național. Florin Barbu l-a felicitat pe Costel Vânătoru pentru activitatea de cercetare științifică, pentru dedicarea și rezultatele deosebite obținute de-a lungul carierei sale, cât și pentru sprijinul pe care îl acordă horticulturii și fermierilor români.

În continuarea vizitei sale și în prezența premierului României, Marcel Ciolacu, ministrul a avut o întâlnire cu fermierii din județ la sediul Consiliului Județean Buzău. Ministrul Barbu a expus programele de sprijin și prioritățile mandatului său, analizând împreună cu cei prezenți provocările cu care fermierii se confruntă și oferindu-le acestora soluții concrete.”

This post was last modified on sept. 23, 2023, 10:17 AM 10:17

Disqus Comments Loading...