X

Ministrul Educatiei: 2 Instiintari de ULTIMA ORA, Anunturile Importante privind Elevii si Scolile Romaniei!

Ministrul Educatiei le vorbeste tuturor elevilor si profesorilor din scolile Romaniei, prin 2 instiintari foarte importante, despre ceea ce s-a intamplat in ultima saptamana din punct de vedere al activitatii ministerului, astfel ca aflam din timp ceea ce a fost realizat pentru imbunatatirea sistemului educational.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea incluziv despre Ziua Cinematografelor si importanta acestora pentru viata elevilor in momentul de fata, iar separat de asta vorbeste inclusiv despre importanta lecturii in viata oamenilor, ceva ce trebuie sa fie in atentia foarte multor oameni, dupa cum puteti vedea mai jos.

“Astăzi, de Ziua Cinematografelor, mi-a revenit în minte primul film văzut într-o sală de cinema. Și acum, după mai bine de 20 de ani, cred că sala de cinema, cu „marele ecran” și oamenii adunați în fața lui, își păstrează un farmec aparte. Cred că fiecare dintre noi are în minte măcar un film la care se întoarce cu drag – pentru că s-a regăsit într-un personaj, pentru că a râs copios.

Pentru că a „aflat” o altă perspectivă asupra lucrurilor, pentru că i-a fost sursă de învățare sau pur și simplu pentru că vizionarea acelui film a însemnat un moment împărțit cu cineva apropiat. Pentru noi, părinții de copii mici, filmele sunt și minunate întoarceri la copilărie. Pentru copii sunt adevărate surse de învățare, dacă sunt alese cu grijă.

Dintre filmele văzute cu copiii voștri, care vă este cel mai drag? Din care credeți că au avut cel mai mult de învățat ? Mi-am început această săptămână cu întâlniri externe, care sunt contexte valoroase pentru a menține o colaborare solidă cu alte state. Am încheiat-o dedicând mult timp întâlnirilor cu echipa de la Ministerul Educației, pentru discuții privind elaborarea documentelor care reglementează activitatea din școli.

Si instituțiile de învățământ superior, odată cu intrarea în vigoare a noilor Legi ale educației. Am discutat despre soluțiile și importanța creșterii participării copiilor în creșe și grădinițe. Ca ministru, o să fac tot ce pot pentru a asigura resursa umană de care este nevoie, pentru dezvoltarea unei educații timpurii de calitate.

Continuăm să investim în educația din România și să ne asigurăm că suntem sprijinul de care au nevoie cadrele didactice și elevii! Dincolo de proiecte și de inițiative instituționale, creșterea interesului copiilor pentru lectură este responsabilitatea fiecăruia dintre noi – prin acțiunile noastre de zi de zi. Vă îndemn să fim, cu toții, alături de copii, în drumul lor de a se împrieteni cu lectura!”

This post was last modified on sept. 24, 2023, 9:51 AM 09:51

Disqus Comments Loading...