Ministrul Sanatatii: Instiintarile Oficiale de ULTIMA ORA in ATENTIA a MIlioane dintre Romani!

Ministrul Sanatatii Instiintarile Oficiale ULTIMA ORA ATENTIA MIlioane Romani

Ministrul Sanatatii transmite o serie de instiintari oficiale de ultima ora pentru milioane de romani din intreaga tara, aducand in atentia tuturor oamenilor ceea ce este bine sa faca pentru a-si proteja copiii de boli foarte grave, vaccinarea fiind solutia pentru a le oferi protectia impotriva unor probleme mari.

Ministrul Sanatatii ofera mai jos explicatii cu privire la vaccinuri, dar si raspunsuri la intrebarea daca este oportun sa le facem copiilor vaccinuri de la varste mici, cat si unul la oportunitatea amanarii vaccinarii pentru copii, explicatiile fiind oferite direct pe website-ul ministerului pentru toti romanii interesati.

“Vaccinare e recomandată la nou-născuți, dar și la copii. Vaccinurile administrate devreme nu afectează dezvoltarea sistemului imunitar al celor mici. Vaccinare e recomandată la nou-născuți, dar și la copii. Vaccinurile administrate devreme nu afectează dezvoltarea sistemului imunitar al celor mici. Dacă există o protecție pentru copilul meu, eu aleg să o folosesc.

Datorită vaccinurilor el e protejat împotriva unor boli grave pe care acestea le pot preveni. Copiii primesc prea multe vaccinuri prea devreme? Sistemul imunitar al nou-născuţilor se confruntă simultan cu multe provocări. Din momentul naşterii, mii de bacterii diferite încep să trăiască pe suprafaţa intestinelor bebelușilor.

Având răspunsuri imune rapide la aceste bacterii, ei le împiedică să invadeze sistemul circulator şi să cauzeze boli grave. De fapt, bebeluşii sunt capabili să răspundă la milioane de viruşi şi bacterii diferite, deoarece au miliarde de celule imunologice care circulă în organismele lor. De aceea, vaccinurile făcute în primii doi ani de viaţă reprezintă “o picătură de apă dintr-un ocean” din ceea ce sistemul imunitar al unui copil întâlneşte şi administrează cu succes în fiecare zi.

Amânarea vaccinărilor va creşte perioada în care copiii sunt expuşi riscului de contactare a bolilor ce pot fi prevenite prin vaccinare. Câteva dintre aceste boli – cum sunt varicela, tusea convulsivă şi infecţia cu pneumococcus – încă sunt destul de frecvente. Chiar dacă programul de vaccinare poate părea oarecum rigid, el se bazează pe cele mai bune informaţii ştiinţifice disponibile şi este mai sigur decât programele alternative.

Separarea, mărirea intervalelor dintre vaccinări sau stoparea vaccinurilor pune probleme, deoarece copiii vor fi sensibili la boli pe perioade de timp mai lungi. Momentul în care un copil trebuie să fie vaccinat este determinat prin punerea în balanţă a momentului în care copilul prezintă cel mai mare risc de contactare a bolii şi momentul în care vaccinul va general cel mai bun răspuns imun.”