X

Romania: Masurile Oficiale IMPOTRIVA Austriei dupa BLOCAREA Aderarii la Schengen

Romania a luat masuri oficiale impotriva Austriei dupa blocarea aderarii la Schengen, iar asta deoarece Guvernul de la Bucuresti a inceput sa se razbune impotriva lui Karl Nehammer din cauza veto-ului nejustificat dat in decembrie 2022 impotriva tarii noastre, iar prima masura serioasa vizeaza cooperarea dintre NATO si austrieci, de la Bruxelles.

Romania blocheaza participarea Austriei la reuniunile NATO, tara nefiind membra, ci doar un partener care ajuta alianta, astfel ca toti cei 31 de membri trebuie sa aprope orice ofiteri militari austrieci care participa la intrunirile oficiale, iar de la Bucuresti s-a dat semnalul ca aprobarea lor sa ramana suspendata, la fel ca aderarea la Schengen.

Romania a luat aceasta decizie fara sa explice oficial ceea ce sta in spatele ei, dar este cat se poate de clar faptul ca blocarea aderarii la Schengen este problema principala, iar Austria pare sa fi inteles foarte clar acest lucru, dar Karl Nehammer prefera sa nu participe la sedintele NATO, si asta e bine, avand in vedere dragostea austriecilor fata de Rusia.

“România blochează participarea Austriei la reuniunile NATO. Doi ofițeri de armată de la Bruxelles așteaptă de săptămâni întregi acreditarea lor la alianță. Accesul este amânat de România, care a cerut timp să se gândească la asta. Acțiunea este văzută ca o ripostă pentru vetoul Schengen împotriva României și Bulgariei.

Contăm pe România și Austria pentru a rezolva orice probleme bilaterale care ar putea afecta activitatea ofițerilor Austriei în posturile NATO. România a cerut mai mult timp pentru a lua decizia cu privire la detașarea ofițerilor. Marcel Ciolacu a crescut recent presiunea asupra Austriei și a cerut Austriei să fie de acord cu aderarea țării sale la Schengen până în decembrie.”

This post was last modified on sept. 24, 2023, 12:37 PM 12:37

Disqus Comments Loading...