Volodimir Zelenski: Decizia Surprinzatoare Anuntata Oficial de Presedintele Ucrainei

Volodimir Zelenski Decizia Surprinzatoare Anuntata Oficial Presedintele Ucrainei

Volodimir Zelenski a anuntat in mod oficial o decizie surprinzatare in plin razboi intre Ucraina si Rusia, iar asta pentru ca vorbim despre o masura la care putina lume se astepta, el luand hotararea de a vizita Polonia in drumul sau inapoi pe teritoriul ucrainean, in cursul zilei de ieri.

Volodimir Zelenski a vizitat, cel mai probabil, Polonia pentru a discuta si cu oficialii guvernului de la Varsovia despre recentele tensiuni dintre cele doua tari, fiind vorba despre unul dintre cei mai apropiati aliati din ultimul an, care a amenintat ca nu va mai livra arme si munitie din cauza neintelegerilor privind granele care tranziteaza UE.

“A fost o săptămână productivă. Foarte productiv. Avem multe decizii bune de apărare și alte decizii. Pachete de apărare. Din Statele Unite – inclusiv artilerie, obuze necesare, muniții HIMARS, rachete de apărare aeriană, sisteme suplimentare de apărare aeriană, vehicule tactice și alte tipuri de arme care se vor dovedi pe câmpul de luptă.

Din Canada, avem o decizie privind sprijinul de apărare pe termen lung în valoare de jumătate de miliard de dolari SUA. În special, acestea sunt vehicule de evacuare medicală, care sunt foarte necesare în față. Am convenit asupra producției și furnizării lor.

Există o decizie istorică a Statelor Unite de a produce în comun arme și sisteme de apărare. În special, apărarea antiaeriană. Acesta este ceva care a fost o fantezie absolută până de curând. Dar va deveni realitate. O vom face realitate. Toți cei care lucrează pentru stat.

Separat, aș dori să mulțumesc Guvernului Canadei pentru disponibilitatea de a aloca finanțare pentru Muzeul Genocidului Holodomor, pentru finalizarea acestui muzeu. Este simbolic faptul că Canada va fi cea care va sprijini Ucraina în păstrarea memoriei sale istorice. Glorie Ucrainei!

În drum spre Ucraina, am avut onoarea să remarc la Lublin eforturile cetățenilor polonezi, voluntari, inimi grijulii. Doamna Bianka Zalevska este o jurnalistă care a acoperit din 2014 agresiunea rusă împotriva Ucrainei și a răspândit adevărul despre ceea ce se întâmplă din cauza invaziei răului rusesc.

În iulie 2014, a fost grav rănită, dar nu a încetat să lupte definitiv. Eforturile ei de voluntariat au salvat multe vieți ucrainene, inclusiv copii care au fost transportați la spitale de copii din Polonia pentru tratament. Mulțumesc pentru că!

El a mulțumit pentru toate eforturile medicului salvator, șefului echipei medicale de voluntari, profesorului Universității Marie Curie-Skłodowska din Lublin, Damian Duda. El și echipa sa au venit în Ucraina: la Bakhmut, Soledar, în prima linie în sud.

El i-a salvat pe băieții noștri, soldații noștri, a înființat un fond care finanțează achiziționarea de medicamente și a creat un centru de pregătire a medicilor de luptă, desfășoară activ formare pentru jurnaliștii și voluntarii care merg în zona de luptă. Datorită unei asemenea indiferențe, vieți sunt cu adevărat salvate. Multumesc Damian!”