X

Italia: Giorgia Meloni FURIOASA, Atacul DUR si un INGRIJORATOR Anunt pentru Schengen, Romania

Italia trece printr-o situatie extrem de ingrijoratoare in momentul de fata, criza cu care se confrunta tara a fortat-o pe Giorgia Meloni sa ia actiuni radicale care au surprins foarte multa lume, iar asta deoarece premierul de la Roma a trimis o scrisoare la Berlin cu atacuri dure impotriva lui Olaf Scholz din cauza finantarii ONG-urilor care salveaza refugiati.

Italia primeste mii de migranti zilnic, majoritatea in Lampedusa, iar Giorgia Meloni cere explicatii de la Olaf Scholz cu privire la finantarea ONG-urilor care salveaza migrantii de pe mare, ea afirmand ca numarul mare de oameni care ajung in Europa pune presiune foarte mare pe Schengen, sansele Romaniei de aderare scazand simtitor.

Italia cere masuri structurale concrete de la UE pentru rezolvarea problemei migratiei, iar Germania trebuie sa faca parte dintre tarile care sustin aceste masuri, totul pentru ca Spatiul Schengen trebuie sustinut prin orice fel de masuri bune, iar asa poate ca Romania ar putea deasemenea sa adere la un moment dat la el.

“Este clar că am sperat la mai bine în ceea ce privește imigrația când am muncit atât de mult. Rezultatele nu sunt cele pe care le-am sperat. Este cu siguranță o problemă foarte complexă, dar sunt sigur că vom ajunge la fundul ei. Am aflat cu uimire că administrația dumneavoastră – fără a se coordona cu guvernul italian.

Ar fi decis să sprijine cu fonduri substanțiale organizațiile neguvernamentale implicate în primirea migranților ilegali pe teritoriul italian și în salvările în Marea Mediterană. Consider că eforturile, inclusiv financiare, ale națiunilor UE interesate să ofere sprijin concret Italiei ar trebui să se concentreze mai degrabă pe construirea de soluții structurale pentru fenomenul migrației.”

This post was last modified on sept. 27, 2023, 8:37 AM 08:37

Disqus Comments Loading...