X

Ministrul Educatiei: Ordinul de ULTIMA ORA pentru Elevii din Scoli, Schimbarile Impuse

Ministrul Educatiei a confirmat in mod oficial un ordin de ultima ora care a fost semnat pentru scolile din toata Romania, iar asta deoarece prin intermediul sau a fost stabilit in mod oficial calendarul pentru examenul national de definitivare in invaatamantul preuniversitar, pentru anul 2023 – 2024, dupa cum puteti vedea si mai jos.

Ministrul educatiei vorbeste despre aaceasta decizie importanta, insa Ligia Deca aduce deasemenea in atentia noastra inclusiv premiul pentru leadership, care i-a fost acordat in cursul zilei de ieri de catre European Association for International Education, explicatii suplimentare cu privire la el fiind oferite mai jos de catre ea.

“A fost semnat Ordinul privind aprobarea Calendarului de organizare și desfășurare a examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, în anul școlar 2023-2024. În contextul intrării în vigoare a Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, precizăm că, până în anul școlar 2027-2028 inclusiv, examenul de definitivat se organizează în condițiile stabilite în Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Uneori, avem parte de momente la care să ne putem întoarce, cât să ne aducem aminte că trebuie să continuăm cu și mai multă determinare, cu și mai multă implicare, cu și mai multă responsabilitate. Am primit, în seara aceasta, la Rotterdam, din partea European Association for International Education (EAIE), Premiul pentru viziune și leadership.

De 20 de ani, Asociația oferă acest premiu celor care sunt considerați ca fiind relevanți în domeniul învățământului superior la nivel internațional. Sunt apreciate activitatea pentru o perioadă de cel puțin 10 ani și promovarea, în educație, a valorilor EAIE, precum incluziunea, excelența, cooperarea. Mă onorează această formă de recunoaștere a activității mele şi mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături.

Pentru că, mai presus de orice, acest premiu este simbolul unei cariere pe care mi-am dedicat-o, în întregime, educației. Voi continua, cu recunoștință și încredere! Identitate, istorie, multilingvism și patrimoniu cultural – pe scurt, Ziua Europeană a Limbilor. Din 2001, la inițiativa Consiliului Europei, în 26 septembrie sărbătorim varietatea lingvistică și, odată cu ea, deschiderea pe care multilingvismul ne-o oferă.

Eram destul de mică atunci când am descoperit muzicalitatea limbii franceze, când am început să înțeleg sensuri ale unor cuvinte în alte limbi romanice sau versurile melodiilor în limba engleză. Au fost primii pași spre „lumea fără limite” în care intrăm odată cu învățarea limbilor străine și primii pași spre înțelegerea noțiunilor de „multilingvism”, „multiculturalitate” și „identitate”. Vă încurajez să sărbătoriți Ziua Europeană a Limbilor învățând o nouă expresie, un cuvânt sau chiar citind o carte într-o altă limbă.”

This post was last modified on sept. 27, 2023, 12:24 AM 00:24

Disqus Comments Loading...